Ventspils brīvostas krasta matrozis Uģis Lasmanis ir sportists, kurš nu jau piekto gadu tauvo Ventspils ostā ienākošos kuģus, bet profesionālo sportu šobrīd viņam aizstāj ikdienas sportiskās aktivitātes un nepārtraukti mazie izaicinājumi.

Nupat viņš noskrējis Ventspils pusmaratona distanci, bet nākamais plānā ir velomaratons. Kopā ar brīvostas kolēģiem Uģis spēlē basketbolu, bet ar Ventspils sporta veterāniem piedalās Eiropas čempionātos.

«Pirms armijas profesionāli nodarbojos ar vieglatlētiku, pēc – ar akadēmisko airēšanu, kurā nokļuvu nejauši.» stāsta Uģis. Viņam, vēl padomju laikos, piedāvāts iziet testu akadēmiskajā airēšanā. Un tā, kā Uģis saka - «labākie gadi tika pavadīti lielajā sportā. Tā, ka pa vidu spēlēju arī basketbolu, man jautāja, kas tad es īsti esot – basketbolists, airētājs vai vieglatlēts?»

Tomēr vislielākie sasniegumi Lasmanim ir airēšanā. Pāris gadus trenējoties, viņš ieguva 2.vietu pasaules čempionātā. Divas reizes tagadējais brīvostas krasta matrozis pārstāvējis Latviju arī Pasaules olimpiskajās spēlēs = gan Barselonā, gan Atlantā iegūta 9.vieta akadēmiskajā airēšanā.

Lai arī profesionālā sportista gaitas beigušās,arī šobrīd bez sporta nevarot dzīvot. Ikdienā viņš uz darbu brauc ar velosipēdu, priecājoties par ērtajiem veloceliņiem, kopā ar kolēģiem spēlē Baltijas valstu ostu basketbola turnīrā. Pērn tas norisinājās Ventspilī, šogad notiks Rīgā. Lasmanis stāsta, ka līderpozīcijas turnīrā gandrīz nemainīgi saglabā lietuvieši, kuriem arī ostu komandas spēlē gandrīz kāŽalgiris, pārspējot savus pretiniekus pat ar piecdesmit punktiem. Tomēr divas reizes pamanījušies uzvarēt arī Ventspils brīvostas basketbolisti.

Šobrīd Lasmanis piedalās arī Ventspilī notiekošajās trīs bumbu spēlēs un gatavojas Eiropas veterānu čempionātam vieglatlētikā, kurā pērn V40 grupā uzvarēja augstlēkšanā.

Gadījums iz profesionālo airēšanas treniņu laikiem.

Sākot ik rīta airēšanas treniņi vienā no Azerbaidžānas Dienvidu upēm, skatāmies – līdaka uzpeld, tad sams, zandarts – vesels bars ar dažādām zivīm. Tobrīd nekāda airēšana nesanāca. Pielasījām pilnu laivu ar zivīm un paši knapi līdz krastam tikām. Izrādījās, ka augšup pa upi bija ūdenskrātuve un tieši tobrīd tika attaisītas slūžas un mums sanāca varens loms pat bez makšķerēšanas. Pēc tam protams zivis pagatavojām:

Uģa Lasmaņa recepte:

Notīra, izfilē asarus un sagriež strēmelītēs. Sataisa mīklu no vienas alus pudeles, miltiem, šķipsniņas sodas un sāls. Katliņā uzkarsē eļļu, zivs gabaliņu uzdur uz dakšiņas, iemērc mīklā un tad liek cepties sakarsētajā eļļā, kamēr tā kļūst brūna. Ļoti garšīgi! 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: