Šodien kārtējo Latvijas virslīgas čempionātu maču aizvadīs FK Ventspils futbolisti, savā laukumā uzņemot Skonto komandu.

Komandas turnīra tabulā šķir seši punkti, turklāt ventspilnieki pēdējā laikā aizvadījuši vairākas ne īpaši pārliecinošus mačus. Sezonas pirmās puses neapšaubāmie līderi pēdējos trīs mačos guvuši tikai vienus vārtus. Pirmo vietu turnīra tabulā tas gan ir ļāvis nosargāt, bet tā vairs nav tik droša, kā vasaras sākumā. Protams, diez vai kāds cerēja, ka FK Ventspils čempionātu aizvadīs vienā elpas vilcienā, tomēr kritiens bedrē izrādījās ļoti straujš. Zināmā mērā pie tā vainojami arī rīdzinieki, pieveicot ventspilniekus Baltijas līgas finālā. Ventspilnieki noteikti vēl nav aizmirsuši par šo maču, tāpēc cīņa solās būt ļoti principiāla.

Papildus asumiņu sarūpē arī Kačanova-Bespalova lieta, jo ventspilnieki panākuši, ka Skonto paliek bez viena no saviem labākajiem aizsargiem. Tas varētu būt papildus stimuls rīdziniekiem, ja vien šo divu komandu mačos vispār nepieciešama kaut kāda papildus motivācija.

FK Ventspils un Skotno futbolisti virslīgas mačos spēlējuši 55 reizes, no kurām ventspilnieki uzvarējuši 18 spēlēs, rīdzinieki svinējuši 20 panākumus, bet vēl 17 spēles beigušās neizšķirti. Šajā sezonā Latvijas čempionātā komandas tikušās vienu reizi – Rīgā ar 3:1 uzvarēja Ventspils.

Mača sākums pulksten 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: