Režisors: Nīls Bergers

Kurš gan no mums nav sapņojis iemantot pārdabiskas spējas un sakārtot mūsu sakropļoto sabiedrību? Vai sliktākajā variantā – savaldzināt skaistu mātīti, kas liek mums dziedāt mīlas balādes kā marta kaķiem?

Filmas Blakusparādības galvenais varonis Edijs Mora tiek pie tādas iespējas, pateicoties brīnumtabletītei, kas liek darboties cilvēka smadzeņu neizmantotajām spējām. Tiesa, iedzerot tableti, Edijs nevelk mugurā piegulošu zilu kostīmu ar sarkanām apakšbiksēm, nešauj no rokām zirnekļa tīmekļus un nepārvēršas pārkačātā zaļā kretīnā. Nē, viņš aktivizē savu smadzeņu slēptās iespējas un uzsāk milzu naudas pelnīšanu. Kuru uztrauc kokos iesprūdušie kaķi, bads, korumpēta politika – Edijam gribas uz ātru roku nopelnīt jaunam auto Maybach un maksimāli saīsināt ceļu līdz karjeras virsotnei, izvairoties no citu dibenu bučošanas. Cilvēka daba šajā filmā ir parādīta ļoti spilgti. Lai sveicināts reālisms kino! Kurš teicis, ka tas ir slikti?

 

Harismātiskais Bredlijs Kūpers veiksmīgi iedzīvojies egoistiskā, no tabletēm atkarīgā ģēnija lomā. Jā, pārāk lielas simpātijas varonis neizraisa, jo visi viņa pūliņi un pārdzīvojumi balstās uz vēlmi nospiest konkurentus, nopelnīt kāpostu, paralēli cīnoties ar brīnumtablešu negatīvo blakusefektu. Standarta Edijam nav rakstura, nav personības, viņš ir vājš un nožēlojams.

 

Bet uzlabotais Edijs ir tikai tablešu rīšanas rezultāts. Filmas laikā parādās Edija iekšējais konflikts ar sevi pašu. Tomēr viltīgi savītā notiekošā darbība izskatās ļoti dinamiski, arī galvenā varoņa saspēli ar Robertu de Niro, kas filmā attēlots kā galvenā varoņa sīvs pretinieks, ir ļoti interesanti vērot. Nelaimīgais Edijs ir spiests saskarties ar nepatikšanām, kas rodas vai ik uz katra soļa. Te nu patiesi neviena tablete vai brīnumzālīte nepalīdzēs cilvēkam izvairīties no problēmām!

 

Pozitīvi pametam ar galvu operatora virzienā – Džo Vilems spējis precīzi parādīt Edija pārtapšanu no neveiksmīga rakstnieka par spožu, egoistisku, viltīgu blēdi, nomainot gaismas filtrus un pielietojot agresīvu uzņemšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: