28.jūnijā plkst. 14. Ventspils pludmalē, autostāvvietā pie Dienvidu mola, notiks svinīga Olimpiskās lāpas iedegšana.

Olimpiskā uguns no Ventspils ar jahtu tiks nogādāta Jūrmalā, kur no 1.līdz 3. jūlijam notiks Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde. Lāpas iedegšanas pasākumā uzrunas teiks Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevsklis, kā arī Ventspils un Jūrmalas pašvaldību pārstāvji. Pasākumā uzstāsies bērnu popgrupa „Jūras akmentiņi”, bet par lāpas nogādāšanu līdz jahtai parūpēsies sporta skolas „Spars” jaunie sportisti.

No 1. līdz 3.jūlijam Jūrmalā notiks Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde, kuru rīko Jūrmalas pilsētas dome un Latvijas Olimpiskā komiteja ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Tās ir uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas valsts nozīmes kompleksās sporta sacensības jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem pašvaldību komandās. Pēc pašreizējām aplēsēm sacensībām pieteikušies 3492 dalībnieki no 71 pašvaldības.

Lai novēlētu veiksmīgus startus Ventspils sportistiem, 29.jūnijā plkst. 14. Livonijas ordeņa pilī notiks pieņemšana pie domes priekšsēdētāja A.Lemberga kunga.

Sacensības notiks 26 olimpiskajos sporta veidos - airēšanā, badmintonā, basketbolā, boksā, burāšanā, cīņā, džudo, futbolā, galda tenisā, golfā, handbolā, jātnieku sportā, loka šaušanā, paukošanā, peldēšanā, regbijā, riteņbraukšanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, svarcelšanā, šaušanā, taekvondo, tenisā, triatlonā, vieglatlētikā, vingrošanā un volejbolā. Kopumā tiks sadalīti 239 medaļu komplekti. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: