Latvijas rallija un rallijsprinta čempionāta ceturtā posma sacensībās Jēkabpilī un Madonā labāko trijniekā spēja iebraukt komandas NJ Racing braucēji brāļi Bergmaņi.

Rallijā Jēkabpils–Madona 2011 startēja visas NJ Racing ekipāžas: Edijs un Kārlis Bergmaņi – rallijsprinta 4WD+ klasē, Nauris Berķis/Arvis Piķis – rallija A+ klasē, bet Jānis Berķis/Edgars Čeporjus – rallija 2WD klasē.

Vislabāk klājās brāļiem Bergmaņiem, kas uz ceturtā posma sacensībām ieradās ar dalītām izjūtām. Iepriekš bija lieliski aizvadīts Talsu rallijs, kā arī iekarots goda pjedestāls Kalnmuižas sacensībās. Vienīgi Madonas rallijs nebija tik veiksmīgs kā pārējie, jo tajā bija piedzīvota avārija un pārmesti divi kūleņi. Tieši tādēļ brāļi vēl lielāku uzmanību pievērsa trases pierakstam un stenogrammas precizitātei. Kā vēlāk izrādījās, tas nesa arī augļus. Jēkabpils–Madonas rallijsprintu Bergmaņi iesāka ātri, bet prātīgi – piektā vieta savā klasē un absolūtajā ieskaitē. Kāpinot ātrumu, sacensību pirmo dienu mūsējiem izdevās noslēgt trešajā vietā. Saglabāt iegūto pozīciju izdevās arī otrajā dienā, kas vainagojās ar bronzas medaļām. Lieliskais starts ļāvis Edijam un Kārlim Bergmaņiem nostiprināties trešajā vietā arī čempionāta kopvērtējumā.

Pēc neveiksmēm pēdējos divos rallijos, kad jau sacensību sākumā nācās izstāties, finišu sasniegt ļoti vēlējās Jāņa Berķa un Edgara Čeporjus ekipāža. Pirms sacensībām veiktie oficiālie treniņbraucieni parādīja, ka ekipāža ir gatava braukt ātri un veiksmīgi. Tomēr sacīkstes atkal iesākās ar ķibeli – pirms pirmā ātrumposma elektrosistēmas traucējumu dēļ auto nebija iedarbināms. Tas izdevās tikai pēc vairākām minūtēm, kuru dēļ tika nokavēts starts un saņemts soda laiks. Šīs neveiksmes dēļ pirmais ātrumposms tika aizvadīts nedaudz nervozi. Tomēr, kad sportisti bija finišējuši, izrādījās, ka viņi uzrādījuši ceturto rezultātu, un tas deva pārliecību, ka turpinājumā iespējams pakāpties augstāk kopvērtējuma tabulā. Otrais ātrumposms tika aizvadīts jau daudz pārliecinošāk. Diemžēl tikt līdz tā finišam neizdevās, jo pēdējos 500 metros a/m Ford Fiesta ātrumkārbu piemeklēja nenovēršams defekts. Lieki piebilst, ka šī mūsu ekipāžai bija trešā izstāšanās pēc kārtas, kas noteikti nevairo prieku, bet apņemšanos sasniegt finišu gan.

Pēc iepriekš piedzīvotajām divām avārijām Talsu rallijā Naurim Berķim un Arvim Piķim galvenais mērķis bija sasniegt finišu, bet Jēkabpilī un Madonā lielāka uzmanība tika pievērsta arī rezultātam. Jau pirmajā ātrumposmā ekipāža demonstrēja labu sniegumu, uzrādot absolūti 17. ātrāko rezultātu. Nākamajos ātrumposmos sniegums tika uzlabots – 15. un 12. rezultāts –, kas ļāva pirmo dienu noslēgt 14. pozīcijā. Otrā sacensību diena netika aizvadīta tikpat stabili – lieliski veikti ātrumposmi mijās ar ne pārāk labu sniegumu. Sacensību kopvērtējumā tikai nedaudz pietrūka, lai Berķis/Piķis pirmo reizi iekļūtu starp desmit ātrākajām ekipāžām. Izcīnītā 11. vieta absolūtajā kopvērtējumā ir mūsu ekipāžas visu laiku labākais sasniegums. Arī ceturtā vieta A+ klasē ir vēl nebijis panākums, kas pierāda to, ka sportistiem vēl ir, kur augt.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: