SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils”” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis šodien izplatījis paziņojumu, kurā komentē premjera Valda Dombrovska izteikumus par valsts galvojuma piešķiršanu.

Katras pašvaldības uzdevums ir rūpēties par saviem iedzīvotājiem, nodrošinot iespējami labākus apstākļus gan sportā, gan izglītībā, gan kultūrā, gan sociālajā un citās jomās. Manā pārziņā ir Olimpiskā centra „Ventspils” pilsētas sporta bāzes, kuras esam mērķtiecīgi veidojuši un attīstījuši jau kopš 20.gadsimta deviņdesmito gadu beigām. Tāpēc izbrīnu izsauc šodien raidījumā „900.sekundes” premjera Valda Dombrovska paustie izteikumi par to, ka Olimpiskā centra „Ventspils” sporta infrastruktūras pilnveidošanai piešķirtais valsts galvojums tiek traktēts kā Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga interešu īstenošana caur Zaļo un zemnieku savienību.

Runājot par valsts galvojuma pieprasījumu Olimpiskam centram „Ventspils” 2011.gadā sporta infrastruktūras pilnveidošanai, ir jānorāda, ka plānoto sporta objektu sarakstā nav nevienas sporta bāzes, kuru plānotu izmantot Domes priekšsēdētājs A.Lembergs. Gluži pretēji – šīs sporta bāzes ir vajadzīgas Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un sportistiem. A.Lembergs kā ilggadējs pašvaldības vadītājs un arī Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomitejas loceklis rūpējas, lai ne tikai ventspilniekiem, bet arī Latvijas labākajiem sportistiem būtu pieejamas piemērotas sporta bāzes, gatavojoties startiem ne tikai valsts mēroga sacensībās, bet arī Pasaules un Eiropas čempionātiem, kā arī Olimpiskajām spēlēm.

Kādu gan labumu A.Lembergs iegūtu no BMX halles? Protams, ka personīgi nekādu, bet sportisti gan. Tāpat, paplašinot esošo ledus halli par vienu metru, tiks nodrošināti starptautiskiem noteikumiem atbilstošs ledus laukums šorttrekā, kas ļaus Latvijas šortrekistiem uzlabot treniņu procesu un dos iespēju rīkot starptautiskas sacensības. Ja kāds velk paralēles ar sporta veidiem, ar kuriem nodarbojas A.Lembergs, tad zemledus makšķerēšana uz šī laukuma patiešām nav iespējama. Tāpat atjaunotajos tenisa kortos un airēšanas sporta bāzē „Dampeļi” taču nodarbosies sportisti, nevis personīgi A.Lembergs.

Valsts galvojumi sporta infrastruktūras pilnveidošanai tiek piešķirti no 2001.gada, un šo 10 gadu garumā finansējums sporta infrastruktūras attīstībai piešķirts ne tikai Ventspilij, bet arī tādām pilsētām kā Daugavpils, Liepāja, Rīga, Valmiera un Jelgava.

Ja seko premjera domu gājienam, tad jāsecina, ka arī Liepājas, Jelgavas, Daugavpils un citu pilsētu pašvaldību vadītāji ir īstenojuši savas intereses dažādās partijās, lai saņemtu valsts finansējumu sporta infrastruktūras attīstībai.

Uldis Boitmanis,

SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils”” valdes priekšsēdētājs 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: