Šodien viskarstākais laiks bijis Ventspilī, kur gaisa temperatūra sasniegusi plus 29,1 grādu, turklāt Ventspilī un citviet šodien pārsniegti maksimālās gaisa temperatūras rekordi. 

Šodien Latvijā aizvadīta vasarīgi saulaina un silta diena. Gandrīz visā Latvijas teritorijā gaisa temperatūra pārsniedza plus 25 grādus, vien Kolkā gaiss siltāk par plus 17 grādiem neiesila, jo tur vējš visas dienas garumā pieturējās no Rīgas līča puses.

Šodien arī vairākās novērojumu stacijās pārsniegti maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Ventspilī, kur gaisa temperatūra šodien sasniedza plus 29,1 grādu, iepriekš rekords bija plus 27,5 grādi, kas novērots 1961.gadā, savukārt plus 28,5 grādi šodien bijuši Liepājā, kur iepriekšējais rekords bija plus 28 grādi, kas novērots 1971.gadā.

Gaisa temperatūras rekords - plus 28,4 grādi - sasniegts arī Mērsragā, kur iepriekš 1995.gadā 31.maijā bijis plus 26,6 grādi, bet Ainažos šodien gaisa temperatūra bijusi plus 27,3 grādi, savukārt iepriekšējais rekords plus 26,7 grādi sasniegts 1961.gadā un 2009.gadā.

Kā prognozē sinoptiķi, arī rīt dienā gaisa temperatūra būs no plus 25 līdz plus 30 grādiem, Rīgā gaisa temperatūra gaidāma no plus 28 līdz plus 30 grādiem. Sagaidāms, ka pēcpusdienā Kurzemes pusē gaisa temperatūra kļūs par trīs līdz pieciem grādiem zemāka, jo vējš dienas otrajā pusē Kurzemē iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Mākoņu daudzums rīt būs mainīgs un pēcpusdienā vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus, un iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Pērkona laikā vējš būs brāzmains.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: