Šodien Rīgā tiks aizvadīta LBL finālsērijas sestā spēlē starp BK "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām. Ar rezultātu 3:2 vadībā šobrīd ir ventspilnieki, kas līdz ar to jau šajā mačā varētu pielikt punktu sezonai un atgūt čempionu kausu. 

Jau no sērijas trešā mača visvairāk aprunātā tēma šajā finālsērijā ir savainojumi. Rīdzinieki īsā laikā palika bez trim pamatsastāva spēlētājiem, kas gan neliedza vēlreiz izvirzīties vadībā sērijā, taču nākamajos divos mačos Ramūnam Butautam un komandai nav izdevies tikt galā ar pārpalikušo spēku optimizēšanu. Piemēram, Artjoma Parahovska aizstājējs Ivans Ņeļubovs spēlējis tikai epizodiski, trešā mača galvenais varonis Bojans Bakičs nākamajos divos bija ļoti kluss, bet kluba jaunieši faktiski netiek izmantoti.

Ventspilnieki pretī liek enerģisku darbošanos aizsardzībā, pacietību uzbrukumā un pamatīgu spēlētāju rotāciju, kas pēdējos divos mačos arī atnesa uzvaras. Sestdien Ventspilī mājinieku spēle gan nedaudz aizķērās, kad viesi uzlika zonas aizsardzību, taču pavisam kurzemnieki nenobuksēja, turklāt Guntis Endzelis teicās līdz nākamajam mačam tikt ar šo problēmu skaidrībā. Diez vai kādi citi jauninājumi komandas spēlē būtu nepieciešami – ventspilnieki ir vadībā sērijā, spēlē labākajā sastāvā, lai par to, kā kaut ko mainīt, domā sāncenši.

Butauts pēc sērijas piektās spēles varēja priecāties vienīgi par Kristapa Janičenoka rakstura un solīt arī pārējiem dažu dienu laikā ieaudzināt līdzīgas īpašības. Laukumā uz īstu brīdi atgriezās arī Trevons Hjūzs, taču pameta spēli atkal klibodams, atlikušo spēles daļu pavadot ar ledus maisu uz kājas. Droši vien atbildēt uz to, kādā sastāvā rīdzinieki spēlēs otrdien, nevarēs pat gaišreģis – katrā ziņā, Janičenkos pirms mača Ventspilī izskatījās bēdīgāk, nekā Hjūzs, tomēr tieši "melno" kapteinim sanāca ilgāks spēles laiks.

Tāpēc, lai arī kādā sastāvā spēlēs "VEF", tā joprojām būs raksturu cīņa. Ventspilnieki nedrīkst atslābināties ne uz mirkli, jo, ar ko tas var beigties, komanda labi atceras no sērijas trešā mača. Savukārt rīdziniekiem jāatrod spēki noticēt, ka sērija tiešām vēl ir glābjama, lai arī cik daudz spēku un emociju atņēmuši iepriekšējie pieci mači.

Prognozes par to, kurā no šīs nedēļas dienām noslēgsies LBL sezona (ja būs nepieciešama septītā spēle, tā 27. maijā notiks Ventspilī), izteikuši gan vienkārši basketbola cienītāji, gan speciālisti. Viedokļi dalās, un tas ir tikai loģiski. Mēdz teikt, ka visgrūtāk bieži vien ir spert tieši pēdējo soli. Vēl jau var atcerēties teicienus par ievainotiem plēsoņām... Vārdu sakot – jābūt interesanti, bet to, cik šīs sezonas LBL finālā būs nepieciešamas spēles, uzzināsim otrdienas vakarā ap pulksten 22.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: