18. un 19.jūnijā, Ventspilī notiks 2.Piedzīvojuma Parka pusmaratons, kas nozīmē, ka līdz šim pasākuma atlicis precīzi mēnesis.

Sacensību organizators, Ventspils Maratona klubs, gatavs noorganizēt īstus skriešanas svētkus, kas sāksies 18.jūnijā plkst.15 ar bērnu startu un beigsies 19. jūnijā plkst.16 ar apbalvošanas ceremoniju. Pēdējās ziņas ir tā,das ka sacensību dalībai pieteikuši pasaules ranga skrējēji no Etiopijas, kas spēj paveikt pusmaratona distanci vienā stundā. Jāatgādina, ka ka Latvijas rekords pieder ugālniekam Valērijam Žolnerovičam, 1:04, 41, un tas ir pa 4 minūtēm lēnāk, ne kā skrien etiopieši. Tā kā šo skrējienu dalību Piedzīvojumu parka pusmaratonā varētu salīdzināt ar BK Ventspils tikšanos ar NBA klubu – tas ir īpašs notikums. Āfrikas pārstāvji nebūs vienīgie ārzemju viesi skrējienā, jo tam jau šobrīd pieteikušies skriešanas cienītāji arī no Lietuvas, Somijas un Vācijas.

Pašlaik startam reģistrējušies 500 dalībnieki, bet, ņemot vērā iepriekšējā gada pieredzi, organizatori ir pārliecināti, ka piedalīsies daudz vairāk par 1000 dalībnieku. Joprojām tiek gaidīti pieteikumi no Ventspils uzņēmumiem, kam sagatavotas īpašas atlaides dalības maksai, turklāt ražīgākajiem uzņēmumiem piešķirs veicināšanas balvas. Reģistrēties un iegūt nepieciešamo informāciju var mājas lapā www.pusmaratons.lv.

Skriešanas svētkos būs iespējams noskriet 21km distanci, 5,3 km distanci. Tāpat kā iepriekšējā gadā, būs 5,3 km nūjošanas distance. Bērni sacentīsies 300m, 1000m un 2100m stafešu distancēs. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: