Ventspils tiesa viena gada reālu cietumsodu par zagšanu piesprieda kādai ventspilniecei, kura iepriekš sodīta jau desmit (!) reizes.

Acīmredzot 36 gadus vecajai Annai zagšana kļuvusi par pastāvīgu nodarbošanos ar recidīva raksturu, tiesas sēdē secināja prokurors. Šajā reizē sieviete tiesāta par divu veikalu apzagšanu Ventspilī. Tostarp veikalā IKI sieviete nozaga pārtikas produktus, alkoholiskos dzērienus un saimniecības preces 143 latu vērtībā. Savukārt veikalā Maxima garnadze paņēma kafiju, kā arī nesmādēja foreli un mazsālītu lasi 44,5 latu vērtībā. Veikalam IKI nozagto preci policija atgrieza, tačuMaximai nodarītie zaudējumi nav atlīdzināti un sievietei tie būs uzņēmumam jāatmaksā.

 

Notiesātā ir bezdarbniece, esot piedalījusies simtlatnieku programmās. Sievietei ir astoņgadīgs bērns, taču aprūpes tiesības viņai ir atņemtas. Bērns dzīvo pie tantes. Apsūdzētās aizstāve sacīja, ka zādzības var izskaidrot ar slikto materiālo stāvokli ilgstošā laika periodā. Bet no cietuma saņemtais labais raksturojums varētu liecināt, ka sieviete stājusies uz labošanās ceļa.

 

Turklāt sievietes veselības stāvoklis ir ļoti slikts, viņai ir divas nopietnas diagnozes. Ņemot vērā šos un citus mīkstinošos apstākļus – savas vainas atzīšanu un sadarbošanos ar pirmstiesas izmeklēšanu –, advokāte lūdza tiesu pēc inkriminētā panta piemērojamo sodu noteikt minimālās robežās. Tiesa apsūdzētajai piesprieda gadu cietumā.

 

Interesanti, ka pēdējais tiesas spriedums Annai piespriests tikai pirms pusotra mēneša par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem Rīgā. 30. martā tiesa Rīgā viņai piesprieda astoņu mēnešu cietumsodu. Anna uz Ventspils tiesu tika atvesta pa taisno no Olaines cietuma. Pirms tam sieviete sodīta pagājušā gada 18. maijā. Tātad gada laikā Anna notiesāta jau trešo reizi. Papildus pagājušā gada laikā sieviete Ventspilī divas reizes administratīvi sodīta saistībā ar narkotiskajām vielām. Kopš 2006. gada viņa ir atkarīga no opiātiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: