BK Ventspils basketbolistiem izdevies izlīdzināt rezultātu LBL finālsērijā, viesos ar 75:72 pieveicot VEF komandu, tiesa, Rīgas klubs iesniedzis protestu par it kā nepareizi piešķirtu strīdus bumbu mača izskaņā.

''Ventspils'' mača sākumā savus uzbrukumus galvenokārt virzīja caur Brendonu Hanteru, kurš arī nepievīla, - izmantodams savas ātruma un spēka īpašības, pieredzējušais amerikānis jau spēles 1. ceturksnī guva 13 punktus, palīdzot savai komandai ātri vien iegūt lielāku pārsvaru un pēc desmit minūtēm atrasties vadībā ar 31:18. 2. ceturtdaļā viss apgriezās kājām gaisā - VEF sāka spēlēt krietni enerģiskāk abos laukuma galos, kas notika, pateicoties agresīvai rezervistu - Trevona Hjūza un Tailera Keina - darbībai. Piebalsojot ierastajam līderim Kristapam Janičenokam un varonīgi zem groziem cīnoties Artjomam Parahovskim, laukuma saimnieki līdzsvaroja spēli un lielajā pārtraukumā devās tikai ar četru punktu deficītu (37:41).

Līdzīga spēle turpinājās arī mača 2. cēlienā, un nepilnas piecas minūtes līdz mača beigām lielu emocionālo pacēlumu ieguva VEF, kas pēc Sanda Valtera precīza tālmetiena 1. reizi spēles laikā pārņēma vadību savās rokās - 65:64. 45 sekundes pirms mača beigām Vejinmi Efedžuku nostādīja ''Ventspili'' ļoti izdevīgā pozīcijā, lai izcīnītu uzvaru, - rezultāts uz tablo 74:69. Spēles beigās VEF komandai bija divas iespējas izveidot sadarbības uz tālmetienu, tomēr Ramūna Butauta padotie trenera norādījumus izpildīt nebija spējīgi - neprecīzā piespēle un centra auts atgrieza bumbu ''Ventspilij''. Artūra Bērziņa muļķīgais klusais metiens deva VEFam vēl pēdējo iespēju panākt izlīdzinājumu, taču Sanda Valtera metiens no laukuma centra savu mērķi nesasniedza. Mača beigu rezultāts - 75:72, uzvara ''Ventspilij''.

Mača beigas vēl emocionālākas padarīja tiesnešu lēmums par strīdus bumbas piešķiršanu – pēdējās sekundēs bumba tika atdota ventspilniekiem, lai gan vefieši bija pārliecināti, ka tai jāpienākas viņiem. VEF cer uz pārspēli. LBL Tehniskajai komisijai protests jāizskata 72 stundu laikā.

Sērijas trešā spēle svētdien Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: