2011.gada pirmajos četros mēnešos Ventspils ostā pārkrauti 9,78 miljoni tonnu kravas, kas ir par nepilnu procentu vairāk nekā šajā laika posmā pirms gada. No desmit termināļiem, kas izmanto Ventspils ostas infrastruktūru, pieci strādājuši ar plus zīmi.

AS „Kālija parks” apgrozījums palielinājies par 57,84%

Jau kopš gada sākuma lielākais apgrozījuma pieaugums Ventspils ostā, salīdzinot ar 2010.gadu, ir AS „Kālija parks”. Četros mēnešos AS „Kālija parks” kopējais kravu apgrozījums sasniedzis 1,127 miljonus tonnu, kas ir par 413 tūkstošiem tonnu jeb 57,84% vairāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Kālija pārkraušanas apjoms palielinājies par 430 tūkstošiem tonnu jeb 85,66%, sasniedzot 932 tūkstošus tonnu. Pārkrauti arī 173 tūkstoši tonnu karbamīda, kas ir par 17 tūkstošiem mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Šogad terminālī atšķirībā no pagājušā gada, pārkrauti 22 tūkstoši tonnu nitrofosfora mēslojuma, bet nav pārkrauts amonija fosfāts, kas šajā laikā pirms gada sasniedza 22 tūkstošus tonnu.

Kopējā AS „Kālija parks” termināla jauda ir 7,5 miljoni tonnu gadā. Pagājušajā gadā A/S „Kālija parks” pārkrāva 2,377 miljonus tonnu. No 2005.līdz 2009.gadam terminālī ik gadu samazinājies kravu apjoms no 5,138 miljoniem 2005.gadā līdz 1,104 miljoniem 2009.gadā. Pagājušajā gadā uzņēmumam izdevies kravu apgrozījumu atkal palielināt līdz 2,377 un pieaugums turpinās arī šogad.

AS „Kālija parks” darbu vada valdes priekšsēdētājs Nikolajs Baštovojs un padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meironi.

AS „Baltic Coal Terminal” apgrozījums palielinājies par 49,72%

AS „Baltic Coal Terminal” apgrozījums šogad, salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem četriem mēnešiem, pieaudzis par 359 tūkstošiem tonnu jeb 49,72%, sasniedzot 1,081 miljonus tonnu. Uzņēmums nodarbojas ar akmeņogļu pārkraušanu.

Termināls darbu uzsāka 2009.gadā, pirmajā darbības gadā sasniedzot 2,506 miljonus tonnu lielu apgrozījumu. 2010.gadā kopējais apgrozījums terminālī samazinājās līdz 2,089 miljoniem tonnu. Kopējā termināla jauda ir 6 miljoni tonnu gadā.

AS „Baltic Coal Terminal” darbu vada valdes priekšsēdētājs Iļja Sokolovs un padomes priekšsēdētājs Oleksandr Starikov.

SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” apgrozījums palielinājies par 37,68%

Turpinās apgrozījuma pieaugums SIA „Noord Natie Ventspils Terminals”, kas pamatā nodarbojas ar prāmju satiksmes apkalpošanu Ventspils ostā. Kopējais kravu apgrozījums terminālī šī gada četros mēnešos palielinājies par 37,68% salīdzinot ar šo pašu laika posmu pirms gada. Četros mēnešos terminālī pārkrauti 687 tūkstoši tonnu kravas, kas ir par 188 tūkstošiem vairāk nekā pērn.

Bez Ro-Ro kravām, kuru apjoms palielinājies par 113 tūkstošiem tonnu sasniedzot 541 tūkstoti, terminālī pārkrauti kokmateriāli, tērauda lietņi, zivju milti un caurules.

Šogad no Ventspils uz Nīneshamni Zviedrijā prāmji kursē piecas reizes nedēļā, Travemindi Vācijā divas reizes nedēļā, bet maršrutā „Lībeka-Ventspils-Sanktpēterburga-Ventspils-Lībeka” – četras reizes nedēļā. Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem četriem mēnešiem, prāmju pasažieru skaits Ventspils ostā palielinājies par 97,69%, vieglo auto – par 89,03%, kravas vienību – par 31,48%, kravas apjoma – par 26,39 %.

SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” darbu vada valdes loceklis Sergejs Gončarovs, padomes priekšsēdētājs Philip Y.J. Van Gestel.

SIA „Ventspils Nafta termināls” kravu apgrozījums palielinājies par 17,53%

2011.gada pirmajos četros mēnešos kopā SIA „Ventspils Nafta” terminālī pārkrauti 4,11 miljoni tonnu naftas produktu, kas ir par 613 tūkstošiem tonnu jeb 17,53% vairāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Šogad terminālī nav pārkrauta jēlnafta, kas pagājušajā gadā šajā laika posmā tika pārkrauta 80 tūkstošu tonnu apmērā.

SIA „Ventspils Nafta” termināls ilgus gadus bijis viens no lielākajiem naftas produktu pārkrāvējiem Ventspils ostā, bet pēdējos gadus tā rādītāji pasliktinājās. Kopš 2007.gada katru gadu kravu apjoms kritās par apmēram 2 miljoniem tonnu, kas arī vislielākajā mērā iespaidoja kopējos kravu apjoma rādītājus Ventspils brīvostā.

SIA „Ventspils Nafta termināls” darbu vada valdes loceklis Lars Panclafs un padomes priekšsēdētājs Nijsts Roberts Marie Viljams Džozefs Šarloti.

SIA „Ventamonjaks serviss” kravu apgrozījums palielinājies par 0,82%

SIA „Ventamonjaks serviss” terminālī šogad pārkrauti 245 tūkstoši tonnu. Amonjaka apjoms sasniedzis 192 tūkstošus tonnu, kas ir par 13 tūkstošiem tonnu jeb 6,34% mazāk nekā pirms gada. Citas šķidrās ķīmiskās kravas pārkrautas 53 tūkstošu tonnu apjomā, kas ir par 21 tūkstoti tonnu, jeb 65,63% vairāk nekā pērn. Šogad terminālī nav pārkrauts biodīzelis, kas pērn veidoja 6 tūkstošus tonnu.

SIA „Ventamonjaks serviss” darbu vada valdes priekšsēdētājs Arnis Janvars un padomes priekšsēdētājs Jurijs Bespalovs.

AS „Ventbunkers” kravu apgrozījums samazinājies par 45,7%

No janvāra līdz aprīlim AS „Ventbunkers” terminālā pārkrauti 802 tūkstoši tonnu naftas produktu, kas ir par 675 tūkstošiem tonnu jeb 45,7% mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Būtiskākais samazinājums ir tieši mazutam – par 861 tūkstoti tonnu jeb 75,53%.

SIA „Ventbunkers” darbu vada valdes locekļi Mihails Dementjevs, Francs Harands, Alvis Hāze, Jānis Hāze un padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meironi.

AS „Ventspils tirdzniecības osta” apgrozījums samazinājies par 26,55%

Šī gada pirmajos četros mēnešos AS „Ventspils tirdzniecības osta” terminālī pārkrauti 1,314 miljoni tonnu, kas ir par 475 tūkstošiem tonnu jeb 26,55% mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Ir palielinājies pārkrautā jēlcukura apjoms, bet samazinājies pārkrauto akmeņogļu, dzelzsrūdas, koksnes granulu, kūdras daudzums. Šogad terminālī pārkrauts 13 tūkstoši tonnu krāsainā metāla un 17 tūkstoši tonnu šķembu – šādu kravu nebija pirms gada.

AS „Ventspils tirdzniecības osta” darbu vada valdes priekšsēdētājs Valerijs Pašuta un padomes priekšsēdētājs – Rudolfs Meironi.

AS „Ventspils Grain Terminal” apgrozījums samazinājies par 91,43%

2010.gada pirmajos četros mēnešos AS „Ventspils Grain Terminal” pārkrāva 315 tūkstošus tonnu labības. Šogad janvārī un februārī netika pārkrauta neviena tonna, bet martā – 27 tūkstoši tonnu, kas tā arī palikušas šogad vienīgās graudu kravas, jo aprīlī nevienas kravas terminālī nav bijis. Līdz ar to kopējais kravu apgrozījums AS „Ventspils Grain Terminal” samazinājies par 91,43%.

AS „Ventspils Grain Terminal” darbu vada valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis un padomes priekšsēdētājs Nurlans Tleubajevs.

SIA „Ventall Termināls” apgrozījums samazinājies par 13,6%

Šī gada pirmajos četros mēnešos SIA „Ventall Termināls”, kas nodarbojas ar naftas produktu pārkraušanu, apgrozījums bija 197 tūkstoši tonnu, kas ir par 31 tūkstoti tonnu jeb 13.6% mazāk nekā pērn.

SIA „Ventall Termināls” darbu vada valdes priekšsēdētājs Viktors Indrāns un valdes locekļi Jurijs Pankratovs un Sergejs Tkačenko.

SIA „Ventplac” apgrozījums samazinājies par 13,43%

SIA „Ventplac” apgrozījums šī gada pirmajos četros mēnešos sasniedza 187 tūkstošus tonnu, kas ir par 29 tūkstošiem jeb 13,43% mazāk nekā pirms gada. Terminālī pārkrauts 131 tūkstotis tonnu kokmateriālu, 43 tūkstoši tonnu šķeldas, septiņi tūkstoši tonnu šķembu, divi tūkstoši tonnu rapša granulu un četri tūkstoši tonnu koksnes granulu. SIA „Ventplac” darbu vada valdes priekšsēdētājs Aivars Bauda, padomes priekšsēdētājs Ivars Tože.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: