Ar 11. Latvijas čempionātu, kurš jau tradicionāli norisinājās Inčukalnā, pielikts punkts 2010./2011. gada oficiālajai galda hokeja sezonai.

Vēl tikai atlicis noskaidrot jaunos Ventspils čempionus četrās nominācijās, kā arī Ventspils Jaunrades nama kausa ieguvējus.

Latvijas čempionātā startēja 76 galda hokejisti no Skrundas, Inčukalna, Rīgas, Talsiem, Ventspils, Jēkabpils, kā arī bija viesi no Igaunijas. Ventspili pārstāvēja gan Jaunrades nama komanda, gan Ventspils galda hokeja klubs.

Jau grupu turnīrā par pārsteigumu parūpējās Edžus Kaņeps, kurš ieņēma otro vietu savā grupā, tādējādi iekļūstot pirmajā jeb augstākajā līgā. Viesturs Lapiņš, startējot tajā pašā apakšgrupā, ierindojās piektajā vietā, nodrošinot ne tikai dalību augstākajā līgā, bet arī vietu Latvijas junioru izlasē startam pasaules čempionātā. Jūnijā Viesturs dosies uz Somiju, Turku, kur pārstāvēs mūsu valsti pasaules junioru čempionātā.

Jāatzīmē, ka Jaunrades nama galda hokeja komandai šī ir tikai otrā pilnā sezona un jau otrā reize, kad kāds no tās spēlētājiem iekļūst valsts izlasē. Pagājušajā sezonā tas pa spēkam bija komandas vadītājam un spēlējošajam trenerim Aleksandram Žernovojam, kurš komandu turnīrā izcīnīja bronzas medaļu.

Par 2011. gada Latvijas čempionu kļuva Jevgēņijs Zahārovs no Skrundas, kuram sekoja inčukalnieši Edgars Saulītis un Matīss Saulītis. Visaugstāko rezultātu no ventspilniekiem izcīnīja Viesturs Lapiņš, kurš ieņēma 17. vietu. Karjeras augstāko panākumu sasniedza Edžus Kaņeps, kuram 19. vieta. Valts Grīnbergs ierindojās 28. vietā. Ceturtajā desmitā viens aiz otra finišēja: Elvijs Siliņš (33. vieta), Aleksandrs Žernovojs (34. vieta) un Laima Kamzola (35. vieta). Ventspils galda hokeja kluba pārstāvis Dainis Zariņš, kas ir šīs spēles aizsācējs Ventspilī, ieņēma 59. vietu.


Šīs nedēļas nogalē, 14. maijā, noslēgsies Jaunrades nama kausa izcīņas sacensības, pēc kurām sekos Ventspils pilsētas čempionāts, ar ko šī sezona Ventspils galda hokejā būs beigusies.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: