Strauji tuvojas vispārizglītojošo skolu noslēguma eksāmenu sesija. Viens otrs pamatskolas un vidusskolas beidzējs vēl kārto pēdējos parādus, lai tiktu pielaists eksāmeniem.

Pilsētas skolās eksāmenus kārtos 429 devīto un 353 divpadsmito klašu skolēni – aptuveni tikpat, cik pērn. 18 pamatskolas beidzēji atbrīvoti no pārbaudījumu kārtošanas. Nedaudz vairāk 12. klašu skolēnu izvēlējušies kārtot eksāmenu eksaktajos mācību priekšmetos: bioloģiju – 29 skolēni (par 9 vairāk nekā pērn), ķīmiju – 15 (+2), bet fiziku – 38, tikpat, cik pērn. Novadā šajā mācību gadā eksāmeniem pieteikušies 41 vidusskolas un 119 pamatskolas audzēkņi. Pērn pārbaudījumus kārtoja attiecīgi 39 un 159 skolēni, un visi saņēma izglītības atestātu.

Sesija 12. klasēm sāksies 23. maijā ar centralizēto eksāmenu angļu valodā, betdevītajiem – 24. maijā ar eksāmenu latviešu valodā (centralizētais tas būs valodā mazākumtautību skolu audzēkņiem). Pavisam 9. klasē jākārto četri pārbaudījumi: mācību valodā, matemātikā, svešvalodā un vēsturē, bet, 12. klasi beidzot, abiturientiem ir trīs obligātie eksāmeni un viens – izvēles. Mazākumtautību skolēniem jākārto eksāmens arī valsts valodā. Šogad ir pirmais gads, kad vairs nav pārbaudījuma sportā.

Pagājušā gada Ventspils vidusskolu absolventu centralizēto eksāmenu rezultātus atklāj Izglītības pārvaldes metodiķe Inguna Rudevica. Latviešu valodā ļoti labi to nokārtojis 31%, vāji – 6%; matemātikā – attiecīgi 25% un 15%; svešvalodā – 36% un 7%. Kā veiksies šogad, redzēsim vasarā. Rudevica nedomā, ka varētu būt īpaši pārsteigumi, jo eksāmenu sistēma ir sakārtota un ažiotāža ap tiem ar katru gadu samazinās. Novada Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe Tamāra Kuciņa atklāj, ka pērn centralizēto eksāmenu rezultāti bijuši normāli, šogad «gaidām labākus». Viņasprāt, nekādu klupšanas akmeņu eksāmenos nevajadzētu būt. Pirmoreiz ķīmijas un bioloģijas pārbaudījumos būs praktiskie uzdevumi, taču tas ir izvēles eksāmens, un tikai divi novada vidusskolēni izvēlējušies bioloģiju, ko kārtos apvienotajā eksāmenā kopā ar pilsētas audzēkņiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: