Sākot no maija beigām starp Ventspili, Liepāju un Travemindi Vācijā kursēs prāmis "Watling Street".

Jaunā prāmja iesaistīšanu satiksmē "Scandlines" skaidro ar būtisku kravu pārvadājumu pieaugumu pērn un šī gada pirmajos mēnešos un nepieciešamību apmierināt augošo pieprasījumu gan kravu pārvadājumiem, gan ceļošanai.

Sākot ar maija beigām, prāmji "Watling Street" un "Urd" četras reizes nedēļā kursēs maršrutā Traveminde-Liepāja-Ventspils. Līdzīga tipa kuģis "Scottish Viking" aizvieto līdz šim maršrutā Nīneshamna-Ventspils kursējošo prāmi "Ask". "Watling Street" spēs nodrošināt par 30% lielāku kravu pārvadājumu apjomu, turklāt ar šo kuģi iespējams pārvadāt divreiz vairāk pasažieru.

"Watling Street" būvēts 2008.gadā Visentini kuģu būvētavā Itālijā. Kuģa garums ir 186 metri, tā ietilpība ir 2,255 iekraušanas metri, un kuģis var uzņemt 195 vieglās automašīnas un 489 pasažierus. Tūristu rīcībā ir 109 dažādas klases kajītes. Uz kuģa "Watling Street" ir restorāns, bārs un veikals.

Kā informē "Scandlines" izpilddirektors Sorens Polsgārds Jensens, "Scandlines" kravu pārvadājumu rādītāji uz un no Baltijas valstīm 2010.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 59,7%, bet pasažieru skaits - par 48,5%. "Mēs prognozējam pieaugumu arī 2011.gadā," informēja Jensens.

"Scandlines" 2010.gada laikā pārvadāja 12,4 miljonus pasažieru, 2,8 miljonus vieglās automašīnas un 800 000 kravas automašīnu un treileru.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: