Sportiskās Dagnijas Vētras pēdējo gadu atklājums ir nūjošana. Viņa nūjo divas trīs reizes nedēļā.

Jaunībā Dagnija, toreiz viņa vēl dzīvoja Rīgā, nopietni nodarbojusies ar bumbas spēlēšanu, volejbols palīdzējis tikt pat republikas jaunatnes izlasē, labi padevusies arī vieglatlētika un akrobātika. Pēc ieprecēšanās Ventspilī diezgan ilgi klubu līmenī atkal spēlēts volejbols: «Ja bija nepieciešams, varēju gan skriet, gan slēpot. Kad aktīvām sporta gaitām tika pielikts punkts, kopā ar darba kolēģēm nolēmām – kaut kas jādara sevis labā, un sākām regulāri apmeklēt fitnesa nodarbības, un tā jau kādus piecpadsmit gadus. Vasarā parasti peldos jūrā un Ventā, ziemā, ja ir laiks un nauda, labprāt apmeklēju baseinu un SPA zonu. Obligātais pasākums ir rīta vingrošana. »

Pirms pieciem sešiem gadiem Dagnija Rīgā pamanījusi jaunus spēcīga skata cilvēkus, kas vicinājuši nūjas: «Toreiz tā man šķita tāda jocīga padarīšana. Ventspilī nūjošanas kustība vēl nebija aizsākusies, bet manās rokās palaikam nonāca dažāda veida informācija par šo veselīgo nodarbi. Un tad, tavu laimi, kad no sēdošā darba bija radušās veselības problēmas, Ventspilī profesionāļu vadībā notika pirmais nūjošanas seminārs! Ko nu? Tikai uz priekšu!»

Dagnija palūdza kolēģiem, lai dzimšanas dienā dāvina nūjas – un tikai nūjas. Šobrīd tās var iegādāties arī Ventspilī, bet sportotāja savas pirmās un pagaidām vienīgās kvalitatīvas vācu Leki firmas nūjas nopirka Rīgā: «Esmu kļuvusi par nūjošanas fani, un šajā jaukajā nodarbē izdevies iesaistīt arī radus, draugus un kolēģus. Man patīk, ka nūjošanā piedalās viss ķermenis, un, ja pareizi izdara kustības, vienmērīgi tiek nodarbināti 600 muskuļi, tas ir, 90% no ķermeņa muskulatūras.»

Dagnija cenšas nūjot divas trīs reizes nedēļā, veltot šai nodarbei divas stundas: «Parasti nūjoju Reņķa dārzā un jūrmalā. Ja izdodas enerģiski noiet vismaz desmit tūkstoš soļu, vairs nesāp mugura, normalizējas asinsspiediens, arī sirds vairs nesāp, vieglāk elpot un neķeras klāt saaukstēšanās slimības.

Un zināt, kas vēl ir patīkami? Nūjojot varu baudīt dabu un just, kā smaržo plaukstošās liepas un bērzi, kā mani čivinot sveicina putniņi! Kāda bauda ir nūjot gar jūras malu agri no rīta vai saulrietā! Suņiem gan nūjas nepatīk, īpaši, ja saimnieki nez kādēļ nav tuvumā. No suņiem nūjojot jāuzmanās.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: