Šogad aprit 100 gadi, kopš Kurzemes mežos savvaļā mīt staltbrieži. Atzīmējot šo Latvijas un Ventspils novada vēsturei nozīmīgo notikumu, Ventspils slēpošanas kalna „Lemberga hūte” virsotnē iecerēts uzstādīt bronzas staltbrieža skulptūru.

Idejas iniciatori ir Ventspils novada medību kolektīvu veterāni.

Pirmie staltbrieži savvaļā izmitināti Ventspils pievārtē Tārgales, Gārzdes un Zūru mežos, no kurienes nākusi arī visu laiku labākā staltbrieža trofeja Latvijā – 1968.gadā mednieka Vladimira Sējas nomedītā staltbrieža ragi, kas novērtēti ar 247,19 CIC punktiem. Arī Ventspils pilsēta vienmēr ir bijusi cieši saistīta ar medībām, ko apliecina arī medību rags pilsētas ģerbonī.

Ieceres mākslinieciskais izpildījums uzticēts pazīstamajam tēlniekam Gļebam Panteļejevam, kura līdz šim veidotie darbi jau veiksmīgi iekļāvušies Ventspils infrastruktūrā un tiek augsti novērtēti gan ventspilnieku, gan pilsētas viesu vidū. Mākslinieks staltbrieža skulptūru iecerējis veidot no bronzas un atbilstošu brieža dabiskajam lielumam un izskatam.

Skulptūras atklāšana iecerēta šogad augusta sākumā, kļūstot kļūt par vienu no Ventspils Pilsētas svētku ’2011 svarīgākajiem notikumiem.

Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde „Ventspils muzejs” aicina ikvienu, kurš vēlas palīdzēt īstenot šo ieceri, ziedot līdzekļus skulptūras izgatavošanai un uzstādīšanai.

Pateicībā par atbalstu Ventspils novada un Latvijas vēstures iemūžināšanā,

  • katrs ziedotājs neatkarīgi no summas lieluma saņems sertifikātu,

  • ziedotāji, kas mērķa īstenošanā ieguldīs no 501 līdz 1000 latiem, saņems sertifikātus un viņu vārdi tiks iegravēti skulptūras pamatnē,

  • ziedotāji, kas skulptūras izveidi atbalstīs ar ziedojumu virs Ls 1001, papildus visām iepriekšminētajām piemiņas veltēm saņems mākslinieka Gļeba Panteļejeva darinātu autordarbu – bareljefu ar staltbrieža attēlu.

Ziedojumus aicinām pārskaitīt uz Ventspils muzeja ziedojumu kontu. Maksājuma rekvizīti: Ventspils muzejs, Reģ. Nr.90001156887, adrese: Jāņa iela 17, Ventspils. Konts AS Swedbank LV56HABA0551000953295, kods HABALV22. Lūdzam norādīt ziedojuma mērķi „Staltbrieža skulptūrai”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: