LBL 2. divīzijas finālu, kas ilgst līdz vienas komandas trim panākumiem, ar uzvaru sākuši Ventspils Augstskolas spēlētāji, savā laukumā pieveicot BAA Rīga komandu.

Maču nedaudz labāk sāka viesi (5:0), tomēr studenti drīz vien izlīdzināja rezultātu, un pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā – 21:20 VeA labā pēc 10 spēles minūtēm. Arī lielākā daļa otrās ceturtdaļa pagāja punkts punktā, bet puslaika izskaņā veiksmīgāki jau bija mūsējie, veicot izrāvienu 12:0 un atpūta dodoties ar tādu pašu pārsvaru – 41:29. Pēc atpūtas viesiem neizdevās būtiski samazināt rezultāta starpību (brīdi gan bija tikai +4; 51:47), toties pēdējās desmit minūtēs rīdzinieki prata parūpēties par intrigu.

Ceturtajā ceturtdaļā laukuma saimnieki panāca pat 15 punktu pārsvaru, taču tad piebremzēja, ļaujot viesiem pietuvoties līdz 69:66. Spēlēt bija atlicis mazāk par divām minūtēm un šajā laikā punktus guva tikai VeA – Andrejs Gražulis īstajā brīdī trāpīja divus soda metienus, piebalsoja arī pārējie, un, galu galā, uzvara sanāca pat visai droša. Ventspilnieki pirmajā LBL 2. divīzijas finālspēlē bija pārāki ar 78:66. 29 punktus uzvarētājiem guva Kārlis Apsītis, bet Rihards Ginters pretī lika 28, toties viesu līderis Jānis Timma no spēles meta garām visus desmit metienus, izceļoties vien ar diviem precīziem sodiņiem.

Sērijas otrā spēle risināsies otrdien Rīgā. Šajā dienā pirmo LBL 1. divīzijas pusfinālu aizvadīs BK Ventspils, savā laukumā uzņemot Baronu/O!Karti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: