Krievijā, Maskavā, notika Pasaules kausa piektā posma sacensības galda hokejā, kurās startēja arī mūsu Ventspils Jaunrades nama (VJN) spēlētāji.

Pasaules kauss ir nākošās svarīgākās sacensības aiz Pasaules un Eiropas čempionātiem. Tas katru sezonu notiek sešos posmos, ko organizē sešas pēc reitinga spēcīgākās galda hokeja valstis. Pēdējos gados Pasaules kausa sezona tiek atklāta ar posmu Norvēģijā, kam tālāk seko Somija, Latvija, Zviedrija, Krievija un Čehija.

Maskavas Kauss galda hokejā risinājās jau vienpadsmito reizi. Tieši šī posma sacensības visvairāk izceļas uz pārējo fona, jo tajās ir īpaša sacensību atklāšana un vērtīgas balvas, kuras vilina pasaules spēcīgākos galda hokeja meistarus. Šogad sacensību balvu fonds bija 10 000 ASV dolāri. Maskavas posmā startēja 185 spēlētāji no Somijas, Latvijas, Krievijas, Čehijas, Ukrainas un Baltkrievijas; no pasaulestop spēlētājiem bija ieradušies gandrīz visi labākie. Ventspils tika pārstāvēta ar sešiem Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētājiem.

Sacensības risinājās divas dienas. Pirmajā dienā notika grupu turnīrs, kurā dalībnieki tika sadalīti astoņās grupās. Divpadsmit labākie turpināja cīņas pusfinālā, bet pārējie tika sadalīti vairākās līgās, vadoties pēc uzrādītajiem rezultātiem, – pirmajā, otrajā, trešajā un ceturtajā līgā. Labāko divpadsmitniekā izdevās iekļūt trim mūsu spēlētājiem: Aleksandram Žernovojam, Viesturam Lapiņam un Rūdolfam Kamzolam. Tikai nedaudz līdz tam pietrūka Eliānam Ēdelim, kurš cīņas turpināja pirmajā līgā. Ne tik veiksmīgi klājās Laimai Kamzolai un Rimantam Mironovičam, kuriem turpinājums sekoja otrajā līgā.

Pusfināla spēles notika četrās grupās pa divdesmit četriem dalībniekiem katrā, no tiem labākais divpadsmitnieks atkal tika nākamajā – fināla kārtā. Vislabāk pusfinālā klājās komandas vadītājam Aleksandram Žernovojam, kurš izcīnīja piekto vietu, līdz ar to iekļūstot finālā, kur sacentās četrdesmit astoņi labākie galda hokejisti. Divi punkti jeb viena uzvara no fināla šķīra Viesturu Lapiņu, kurš kopvērtējumā ierindojās augstajā 52. vietā. Mūsu trešajam pusfinālistam Rūdolfam Kamzolam kopvērtējumā 84. vieta.

Pirmajā līgā tika sadalītas vietas no 97. līdz 120., tajā desmitajā vietā finišēja Eliāns Ēdelis, kuram kopvērtējumā 106. vieta. Otrajā līgā spēlēja divi mūsējie: Laima Kamzola ar uzvaru šajā līgā ierindojās 121. vietā, bet Rimants Mironovičs, ieņemot 14. vietu, kopvērtējumā palika 134. vietā.

Aleksandrs Žernovojs pirmo reizi savā spēlētāja karjerā spēja iekļūt Pasaules kausa finālturnīrā, kurā, spēlējot starp pasaules labākajiem, Žernovojs turējās godam. Aleksandrs uzvarēja pasaules reitinga 16. vietas īpašnieku Alekseju Titovu no Krievijas un nospēlēja neizšķirti ar divkārtējo Eiropas čempionu un Pasaules reitinga 2. vietas īpašnieku Ahti Lampi no Somijas. Kopvērtējumā Žernovojam 45. vieta, kas ir augstākais panākums starp Ventspils spēlētājiem Pasaules kausa izcīņā.

Pēc šī posma savas pozīcijas pasaules reitingā krietni uzlaboja arī Jaunrades nama galda hokeja komanda, kura starp pasaules klubiem pakāpās par piecām vietām un tagad ieņem 43. vietu 330 klubu konkurencē. Maskavas posmā uzvaru izcīnīja divkārtējais pasaules čempions un reitinga līderis Roni Nuttunens no Somijas. Sudraba medaļa tika latvietim Edgaram Caicam, bet bronza – Jānim Galuzo no Krievijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: