Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Manilā Pasaules kausa mačā par piekto vietu pieveica Lietuvas valstsvienību, bet Pasaules kausa vienas spēles rekordu ar 17 rezultatīvām piespēlēm sasniedza Artūrs Žagars. Latvija svinēja uzvaru ar 98:63 (28:20, 21:18, 28:9, 21:16).

Latvijas izlasē 20 punktus guva Artūrs Kurucs, realizējot sešus no desmit tālmetieniem, trāpot vairāk trīspunktu metienu nekā visa Lietuvas izlase kopā, kas 26 mēģinājumos trāpīja piecus tālmetienus.

17 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Rolands Šmits, kurš trāpīja visus trīs divpunktu metienus un trīs no četriem tālmetieniem, 12 punktus guva piecas personiskās piezīmes nopelnījušas Andrejs Gražulis, 11 punktus, sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles sakrāja Rodions Kurucs, Andrejs Žagars 17 rezultatīvām piespēlēm pievienoja četrus punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet pa astoņiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām sakrāja Klāvs Čavars un Artūrs Strautiņš.

Vismaz vienu trīspunktu metienu Latvijas izlasē trāpīja septiņi basketbolisti.

Latvija bija pārāka metienos no visām distancēm - divpunktu metienos (51%:44%), trīspunktu (50% jeb 16/32:19%) un soda metienos (67%:50%), atlēkušajās bumbās (46:39) un rezultatīvās piespēlēs (34:11).

Abas komandas ļoti maz kļūdījās, Latvijas basketbolistiem pieļaujot vien trīs, bet Lietuvas - sešas kļūdas. Latvieši pārķēra četras, bet lietuvieši - vienu bumbu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais šajā turnīrā līdz sestdienas spēlei bija bijis Andrejs Gražulis, kurš vidēji vienā spēlē guvis 14,7 punktus un iekrājis efektivitāti 19,3. Īpaši teicami Gražulis spēlēja mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un mazajā pusfinālā. Artūrs Žagars bija guvis 13,6 punktus un sakrājis 6,0 rezultatīvas piespēles, izceļoties ar daudzām spilgtām epizodēm. Daudzpusīgi bija spēlējis Rodions Kurucs - viņam caurmērā vienā mačā bija 7,4 punkti, 6,1 atlēkusī bumba un 3,0 rezultatīvas piespēles, kā arī 1,4 pārtverta bumba. Atsevišķos mačos rezultatīvi bija spēlējis arī Dāvis Bertāns, Rolands Šmits un Dairis Bertāns, kuram traumas dēļ meistarsacīkstes noslēdzās jau otrajā spēlē.

Šodien plkst.17.30 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, no Pasaules čempionāta svinīgi tiks sagaidīta Latvijas basketbola izlase, kura pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma atvēlēt 64 267 eiro Latvijas komandas svinīgās sagaidīšanas pasākuma organizēšanai. Līdzīgs sagaidīšanas pasākums pavasarī tika organizēts Latvijas hokeja izlasei, kas pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Toreiz pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāki desmiti tūkstoši līdzjutēju.

Latvijas izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīrā:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: