Ventspils Maratona klubs 42 skrējēju un trīs līdzjutēji sastāvā devies braucienā uz Prāgu, kur piedalīsies sezonas pirmajās sacensībās – Starptautiskajā Prāgas pusmaratonā.

Mūsējie uz sezonas atklāšanas mačiem devās jau savlaicīgi  divas dienas pirms skrējiena , lai varētu kārtīgi atpūsties no garā brauciena un pienācīgi sagatavoties skrējienam. Lai gan sacensības notiks šodien, ideja par brauciena organizēšanu radās jau novembrī.

Ventspils Maratona kluba pārstāvis Andris Valerts sacīja, ka tā jau no paša sākuma likusies ļoti laba ideja: «Uzreiz iedomājos, ka uz sacensībām kopā dosies pilns autobuss ar cilvēkiem, kuru hobijs ir skriešana. Ceļā uz Čehiju visiem būs par ko parunāt un ko apspriest. Izsludinājām pieteikšanos braucienam, un autobuss tika nokomplektēts divu nedēļu laikā; vairākiem skriešanas interesentiem nācās pat atteikt. Līdzi mums devušies arī divi skriešanas eksperti Arno Kiršteins un Aigars Matisons , kuri paši ir pieveikuši vairākus maratonus un pusmaratonus, kā arī treneru arodā palīdzējuši vairākiem sportistiem sasniegt augstus rezultātus. Šajā braucienā viņi ir kā balsts pārējiem skrējējiem, jo savās zināšanās un pieredzē dalās ar citiem, sniedz tiem atbildes uz interesējošajiem jautājumiem. Īpaši noderīgi tas ir tiem sportistiem, kuriem šis būs pirmais pusmaratons.»

Protams, brauciens uz Prāgu ventspilniekiem neiztika arī bez starpgadījumiem. Polijā autobusam radās tehniska problēma, kas no paredzētās 15 minūšu pauzes ieilga divās stundās. Tā kā laika apstākļi bija vienkārši lieliski – spīdēja saulīte un gaiss bija iesilis līdz +18C – , Ventspils Maratona kluba biedri šo neplānoto pauzi pārvērta pavasarīgā piknikā.

Pirms Prāgas pusmaratona mūsējiem paredzēti arī vairāki citi pasākumi. Kā pirmais, ko ventspilnieki apmeklēs, būs Maratona expo, – tā sauc vietu, kur tiek izņemti numuri, saņemti piemiņas krekli, kā arī pirktas ar skriešanu saistītas lietas. Ventspils Maratona klubs izmantos šo lielisko iespēju, lai reklamētu arī mūsu Piedzīvojumu parka pusmaratonu, kas 18. jūnijā notiks Ventspils ielās un kurā plānots, ka piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī vairāki ārzemju skrējēji. 

Aoskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: