Šīs nedēļas nogalē – 1. un 2. jūlijā notiks starptautiskais petankas turnīrs „Ventspils 2023” - jau četrpadsmito vasaru Ventspils Piedzīvojumu parkā petankisti cīnīsies par Ventspils kausiem.

Sacensības sestdien notiks trijnieku komandām, bet svētdien sacentīsies dubultspēļu pāri.

Šogad turnīra dalībnieki sacensības aizvadīs uz tikko kā izbūvētajiem jaunajiem petankas laukumiem, kas tapa ļoti raiti, lieliski sadarbojoties pasūtītājam – Olimpiskajam centram “Ventspils” un iesaistītājām būvfirmām- SIA “Pilsbūve”, SIA “Monumental” un SIA “Elektriķis”.

Neskatoties uz to, ka turnīra organizatoriem – Ventspils kērlinga klubam atlika mazs laika sprīdis sacensību sagatavošanai, dalību turnīrā apstiprinājušas četrpadsmit trijnieku un astoņpadsmit dubultspēļu komandas ar spēlētājiem no piecām valstīm - Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, kā arī komandas no Latvijas, kas ir gatavas pirmās testēt jauno laukumu raksturu un kvalitāti. Mājinieki - Ventspils kērlinga kluba spēlētāji būs pārstāvēti sešās trijnieku komandās un četros dubultspēļu pāros. Ventspils turnīrā labprāt atgriežas tā iepriekšējo gadu dalībnieki - tā savas komandas ir pieteikuši daudzkārtējie Ventspils turnīra dalībnieki – lietuvietis Linas Budrikas un igaunis Kaido Kopels, arī šogad turnīrā startēs vairāku iepriekšējo gadu Ventspils kausu ieguvējs - Francijas spēlētājs Patriks Audiarns, kurš kopā ar ventspilnieci Agitu Puriņu dubultspēlēs aizstāvēs pagājušā turnīra uzvarētāja titulu. Dažādos sastāvos turnīrā piedalīsies arī iepriekšējā gada trijnieku sacensību uzvarētāji - ventspilnieki Raido Blumbergs un Andris Padrevics, kam šajā turnīrā pievienosies Nauris Bogdanovičs, bet viņu pagājušā gada komandas biedrs rīdzinieks Artūrs Akmentiņš atvedīs savu komandu. Trijnieku sacensībās startēs pagājušā gada bronzas kausa ieguvēji – divkārtējie Latvijas čempioni veterānu komandām Inga Apmane, Aividss Švarcs un Juris Keišs. Pieteikto Latvijas klubu spēlētāju līmenis šajā turnīrā ir augsts, gandrīz visi ir šīs sezonas Latvijas čempionāta dažādu disciplīnu medaļnieki, tāpēc sagaidāma augsta spēles kvalitāte.

Turnīra sacensības notiks abu dienu garumā, trijnieku spēles sestdien ilgs aptuveni līdz plkst. 18, bet dubultspēles svētdien noslēgsies ap pieciem pēcpusdienā. Abos sacensību veidos pirmās spēles pretiniekus izlozēs un tad sekos trīs spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem, labākās astoņas komandas izslēgšanas spēlēs turpinās cīņu par godalgotajām vietām, bet parējās komandas par maksimāli labākām vietām turnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: