Rīgā Latvijas nacionāla sporta centra Daugavas stadiona telpās norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas biedru kongress, kurā no kopējiem 56 Latvijas Hokeja federācijas biedriem kongresam reģistrējās 36, no kuriem 33 bija balsstiesības.

Kongresā par pilnvērtīgiem Latvijas Hokeja federācija biedriem kļuva “Ventspils Hokeja sporta skola”, kura iepriekš bija biedru kandidāta statusā un 2021. gadā akreditēta kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde, kas nodrošina apmācību atbilstoši sertificētām programmām un ciešāku sadarbību ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju ar iespēju piesaistīt valsts finansējumu.

Jāatzīmē, ka šobrīd ir iegūti divi balsstiesīgi mandāti, jo 2022. gadā par Latvijas Hokeja federācijas biedru tika uzņemta biedrība “Ventspils Hokeja Savienība”, kura 2020. gadā pārņēma hokeja dzīves organizēšanu Ventspilī.

Kongresa laikā tika apspriestas Latvijas jauniešu hokeja nākotnes tendences, efektīvākas izmaiņas grafikos, klubu sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju un nospraustas skaidrākas vadlīnijas iesaistīt hokejā sieviešu komandas.

Šobrīd Ventspils hokejisti startē Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā ar sešām komandām piecās vecuma grupās. Šobrīd komandu skaitu ir papildinājusi sieviešu hokeja komanda, kura trenējas 18 meiteņu sastāvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: