Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto rīkojuma projektu par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Kaspara Rožkalna atbrīvošanu no Ventspils ostas valdes locekļa amata un Anda Zariņa iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā.

Ministru kabineta rīkojuma projekts ir izstrādāts, ņemot vērā ekonomikas ministres Ilzes Indriksones (NA) lēmumu izvirzīt jaunu pārstāvi Ventspils brīvostas valdē.

Vienlaikus valdība atļāva Zariņam savienot amatus.

Zariņš lūdza atļauju savienot Ventspils ostas valdes locekļa amatu ar ekonomikas ministra padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras jautājumos amatu un Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieka investīciju un attīstības jautājumos amatu.

EM atzīmē, ka atbilstoši Interešu konflikta novēršanas likumam par valsts amatpersonām ir uzskatāmas arī personas, kuras ieņem ostas valdes locekļa amatu. Tāpat atbilstoši likumam persona var savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi, ja šī savienošana nerada interešu konfliktu un ir saņemta tās valsts amatpersonas vai koleģiālās institūcijas rakstveida atļauja, kura attiecīgo personu iecēlusi amatā.

Ievērojot, ka Ventspils ostas valdes locekļa amatā Zariņš tiek iecelts ar Ministru kabineta rīkojumu, amatu savienošanai Zariņam bija nepieciešams saņemt Ministru kabineta atļauju.

Šobrīd Ventspils ostas valdes priekšsēdētāja ir Inguna Strautmane, kura pārstāv Satiksmes ministriju. Ventspils ostas valdes priekšsēdētāja vietnieks ir Ģirts Valdis Kristovskis, kurš pārstāv Finanšu ministriju, savukārt Ventspils ostas valdes locekļi ir Laila Spaliņa, kura pārstāv Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, un Rožkalns, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā osta Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: