Šodien plkst. 19.30 otro spēli FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, savā laukumā uzņemot Beļģijas "Oostende", un, lai turpinātu cīņu par Eiropas četrinieku un pagarinātu šo sēriju, nepieciešama tikai uzvara.

Ceturtdaļfināla sērija ilgst līdz divām uzvarām, bet BK "Ventspils" un "Oostende" komandu pirmajā mačā savā laukumā ar 86:74 pārāki bija beļģi. Tas nozīmē, ka ventspilniekiem vairāk nav, kur atkāpties – vajadzīga tikai uzvara. Lai gan Ostendes klubs līdz šim Eiropas kausos spēlējis visai pārliecinoši (kopumā 3 zaudējumi; pēdējos 10 mačos 9 uzvaras), skaidrs, ka tas nav neuzvarams un to pēc mača atzina arī ventspilnieki.

"Ventspilī jāspēlē ar pavisam citu enerģiju un jāizpilda spēles plāns. Jāspēlē labi aizsardzībā, tad arī uzbrukums aizies. Protams, pirmajā mačā arī beļģi mums piepalīdzēja kļūdīties, tomēr spiediens nebija tika liels, lai mēs pilnībā atteiktos no spēles plāna. Vienkārši izvēlējāmies iet vieglāko ceļu, un tāpēc arī tāds bija iznākums," uzvarai nepieciešamo ieskicē Guntis Endzels.

Pirmajā mačā ventspilnieki pārliecinoši zaudēja cīņu par atlēkušajām bumbām (30:43) un arī atdeva mazāk rezultatīvo piespēļu (9 pret 16), kas norāda uz pārāk individuālo spēli. Uz to pēc spēles norādīja arī aizsargs Jānis Strēlnieks: "Jātiek skaidrībā ar aizsardzību, vairāk jāspēlē kā komandai. Ir jāsavācas, jo sākušās sezonas svarīgākās spēles."

Pēc pārliecinošā panākuma savā laukumā beļģi nesteidz jau svinēt iekļūšanu finālčetrniekā bet gatavojas nopietnai cīņai. "Oostende" treneris Žans Marks Žamins atgādina, ka sperts tikai pirmais solis: "Svarīgākais pirmajā spēle bija uzvarēt, un vienalga ar kādu pārsvaru. Kopējais rezultāts tik un tā ir tikai 1:0. "Ventspils" ir laba komanda, un esmu pārliecināts, ka šoreiz mūs gaida pavisam cita spēle. Pirmo uzvaru izcīnījām pateicoties aizsardzībai, neļaujot ventspilniekiem izvērsties, bet otrajā mačā to būs izdarīt vēl smagāk."

Jācer, ka beļģiem tiešām būs grūtāk, turklāt ne tikai tāpēc, ka secinājumus būs izdarījuši BK Ventspils spēlētāji, bet arī kārtīgu atbalstu sniegs līdzjutēju. Klubs padomājis par to, lai šīs sezonas pēdēja Eiropas kausu spēle Ventspilī kļūtu par īstiem basketbola svētkiem – būs diskotēka jaunajiem līdzjutējiem, Eirovīzijas iekarotāju Musiqq priekšnesums, un, protams, lieliski būtu, ja viss vainagotos ar ventspilnieku uzvaru. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: