Ventspils jaunie daiļslidotāji sekmīgi startējuši starptautiskajās daiļslidošanas sacensībās Paradice Cup 2011 Brēmenē, Vācijā.

Sacensībās bija pārstāvēti 11 daiļslidošanas klubi no tādām valstīm kā Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija un Latvija. Pavisam startēja 167 jaunie daiļslidotāji, no kuriem 14 bija Ventspils daiļslidošanas kluba audzēkņi. Lieki piebilst, ka šādās sacensībās ventspilnieki startēja pirmo reizi, tāpēc viņiem bija jāpielāgojas šo maču nolikumam.

«Lai varētu startēt šajās sacensībās, mums savas deju programmas bija jāpielāgo viņu prasībām, tāpēc nācās tās nedaudz pārveidot pēc viņu prasībām,» atklāja daiļslidošanas trenere Jeļena Rižika. «Tāpēc speciāli gatavojāmies šīm sacensībām, pagarinājām deju programmu, kurā iekļāvām jaunus elementus. Sportisti startēja ne tikai obligātajās, bet arī improvizācijas programmās. Viena no svarīgākajām sacensību iezīmēm bija tā, ka slidotājus vērtēja ne pēc vecuma, bet gan pēc deju programmas sarežģītības,» stāstīja Rižika.

Ventspilnieki sacensībās pavisam izcīnīja 14 godalgas – 8 zelta, 3 sudraba un 3 bronzas. Daiļslidošanas trenere uzsvēra, ka tie ir vēl nebijuši panākumi. «Bērni pārspēja paši sevi, vēl labāk nostartēt viņi nevarēja. Katrā ziņā liels prieks par viņiem, jo viņi bija to pelnījuši. Varu teikt, ka mūsu daiļslidotāji ne tikai pienācīgi pārstāvēja Ventspili, bet arī visu valsti.» Rižika nevēlējās izcelt kādu konkrētu sportistu, uzsverot, ka visi daiļslidotāji ir malači un pelnījuši lielu atzinību par savu sniegumu. Tāpat arī dejotāju konkurence bijusi ļoti pieklājīga un spēcīga – atkarībā no dejas sarežģītības katrā grupā startējuši 12–16 dalībnieki.

«Šie teicamie panākumi būs kā labs dzinulis tālākajiem treniņiem, jo sagatavošanās mačiem prasīja ļoti daudz enerģijas un spēka. Tas bija milzīgs gan bērnu, gan treneru darbs, kas deva vēlamo rezultātu. Tāpat mums nācās ņemt papildu ledus laikus, lai varētu papildināt deju programmas, tāpēc man vēl lielāks prieks, ka ieguldītais darbs nesis augļus,» piebilda Rižika. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: