FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālu ar neveiksmi sākuši BK Ventspils basketbolisti, viesos ar 74:86 piekāpjoties beļģu Oostende. Otrais mačs piektdien risināsies Ventspilī.

Izšķirošie notikumi risinājās mača otrajā ceturtdaļā, kuru ventspilnieki zaudēja ar desmit punktu deficītu (12:22), nonākot iedzinējos 29:41. " Ko tad ielaidām, atlikušajā mača laikā tā arī nespējām atspēlēt. Jā, ceturtās ceturtdaļas beigās pietuvojāmies līdz -5, bet pretinieki iemeta divus tālmetienus un atjaunoja savu pārsvaru. Tobrīd iniciatīva bija mūsu pusē, bet pašu kļūdas liedza panākt pretiniekus. Divi Ostendestrīspunktu metieni un spēles liktenis bija izšķirts..., " mača gaitu kluba mājas lapā komentē ventspilnieku galvenais treneris Guntis Endzels.

Otrais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, ventiņiem laiku pa laikam izdevās pietuvoties, bet pārņemt vadību nesanāca. Līdz ar to pēc pirmās cīņas rezultāts sērijā ir 1:0 beļģu labā, un Ventspilī būs jācīnās par to, lai panāktu izlīdzinājumu un saglabātu cerības uz iekļūšanu pusfinālā. Gan treneris, gan ventspilnieku aizsargs Jānis Strēlnieks uzsver, ka komanda darbojusies pārāk individuāli, vairāk drīzāk domājot par savu statistiku, nevis kopējo rezultātu. "Līdz piektdienai jātiek skaidrībā ar aizsardzību, vairāk jāspēlē kā komandai nevis jātaisa individuālie rādītāji. Ir jāsavācas, jo sākušās sezonas svarīgākās spēles. Ostendē noteikti gribas atgriezties, tāpēc Ventspilī mēs uzvaru noteikti neatdosim, sērijas liktenis izšķirsies Beļģijā," tā Strēlnieks.

Uz komandas pārāk individuālo spēli norāda divi ieraksti spēles protokolā – cīņa pie groziem zaudētā 30:43, bet rezultatīvās piespēles beļģiem ir par septiņām vairām (9 pret 16). Ne palīdzam partneriem gūt punktus, ne bumbas pēc neprecīziem metieniem savākt... Treneri un spēlētāja sola, ka arī šo situāciju līdz piektdienai tiks skaidrībā, tad nu jācer, ka tas būs redzams arī laukumā. Citu variantu jau nav – savā laukumā jāvinnē un apņēmības pilniem jādodas uz izšķirošo kauju Ostendē.

FIBA Izaicinājuma kauss 1/4fināls

Oostende – Ventspils 86:74 (19:17, 22:12, 18:19, 27:26)
Ventspils: Andersons 18, Hanters 15, Efedžuku 14, J. Strēlnieks 11, Kuzminsks 8 (10 AB), Vairogs 5, Bērziņš 3, A. Strēlnieks, Kārters, Gulbis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: