JFK Ventspils futbolisti nedēļas laikā izcīnījuši divas uzvaras un nu jau pilnīgi oficiāli rezervējuši sev vietu 2. līgas spēcīgāko komandu grupā, kas turpinās cīņu par tiesībām nākamsezon spēlēt par līgu augstāk.

Jau ziņojām, ka aizvadītās nedēļas vidū ventspilnieki savā laukumā ar 4:0 pieveica Liepāju 2, bet nedēļas nogalē komandai bija jāaizvada vēl viena pārceltā spēle, Hanzas vidusskolas stadionā Rīgā tiekoties ar FK Aliance. Čempionāta pirmajā aplī mūsējie savā laukumā svinēja uzvaru 3:0, toreiz izšķirošo pārsvaru iegūstot mača izskaņā, bet šoreiz liels darbs tika padarīts jau pirmajās 45 minūtēs.

Jau ceturtajā minūtē precīzi sita aizsargs Maksims Semeško, kurš atgriezies trenera Igora Kičigina rīcībā pēc dalības U19 izlases pārbaudes spēlēs. Uz kādu laiku laukumā iestājās nosacīts miers, bet puslaika otrajā pusē Ventspils sabēra trīs vārtus. Vispirms jau otro maču pēc kārtas precīzi sita Artēmijs Lučins un Kirils Markovs, bet pēdējā minūtē vārtus guva arī Klāvs Viļumovs, tā atzīmējot atgriešanos uzbrukumā.

Otrajā puslaikā Kičigins veica vairākas maiņas, turklāt izdarīja to sev pat netipiski agri, kas spēli, protams, izmainīja, bet noteikti nesabojāja. 80. minūtē pie sava pirmā vārtu guvuma šajā sezonā tika 17 gadus vecais Valters Grīslis (pirmie vārti tie bija arī Semeško), bet par gadu jaunākajam Aleksam Petrovam pavisam maz pietrūka līdz otrajai sausajai spēlei pēc kārtas – 16 gadus veco vārtsargu mača 90. minūtē mājinieki tomēr pamanījās sarūgtināt.

Jau šīs nedēļas nogalē Liepājā risināsies spēle par uzvaru Rietumu grupā pret Karostu, kas reizē būs arī svarīga cīņa par punktiem, ko ņemt līdzi uz otro posmu, jo skaidrs, ka abas šīs komandas spēlēs spēcīgāko grupā. Tiesa, Karostai vēl kāds punkts drošībai noderētu, kamēr ventspilnieki vairs no četrinieka izmetami nav – komandas, kas atrodas aiz tā, vairāk par 27 punktiem (tik ir Ventspils kontā) savākt nevar. Austrumu grupā tikpat droša situācija ir Ķekavai/Audai, bet liela neveiksme no spēcīgāko grupas var izmest Jēkabpils SC spēlētājus. 2. līgas spēcīgāko astotnieku uzzināsim septembra vidū.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 07.09.2022, 12:20:40

    Tātad sezonas optimālais mērķis (pēc Usačova teiktā martā https://www.ventasbalss.lv/zinas/sports/45535-pie-mums-futbols-atnaks-aprili ) jau ir izpildīts.

    Tiesa, no kluba Facebook var noprast, ka ir arī maksimālais mērķis - cīņa par iekļūšanu 1.līgā.

  • 0
    Kļumpats 07.09.2022, 13:13:15

    Precīzi. Par to liecina arī Virslīgā spēlējuša Bites un dublieros rūdītā Jansona atgriešanās. Viegli jau nebūs, jo punktu, sākot 2. posmu, varēja būt arī vairāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: