Trīs mačus Polijas spēcīgākajā basketbola līgā jau aizvadījis ventspilnieks Klāvs Čavars, individuāli tiekot pie iespaidīgas statistikas, taču tabulā ierakstot tikai vienu uzvaru.

Čavars vasarā no Baltkrievijas čempiones Tsmoki pārcēlās uz Polijas pilsētas Bidgoščas klubu Enea Astoria, kas spēlē valsts spēcīgākajā čempionātā un pagājušajā sezonā 16 komandu konkurencē ieņēma 11. vietu, tā paliekot ārpus izslēgšanas spēļu dalībnieku skaita. Šosezon komandā ir vēl četri leģionāri – Latvijā redzētais lietuviešu aizsargs Dominiks Domarkass, amerikāņi Pols Jorgensens un Alans Herdons un 213 cm slaidais bosnietis Markuss Lončars, kurš Bidgoščā spēlēja arī pērn.

Sezonu komanda sākusi ar trim izbraukuma mačiem, no kuriem uzvarēt izdevās tikai pirmo. Pirmajā mačā Enea Astori viesojās Gdiņā pie Arka basketbolistiem un jau pirmajā puslaikā lika pamatus uzvarai. Pēc desmit minūtēm visiem bija tikai divu punktu pārsvars, bet puslaiku Čavars un kolēģi noslēdza jau ar +15 (54:39). Visā mačā uzvara sanāca vēl pārliecinošāka – 97:74. Klāvs maču sāka starta sastāvā un nospēlēja 26 minūtes, kurās guva deviņus punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Pēc tam sekoja izbraukums pie Stal komandas Ostravā, kur tieši vāji aizvadītā otrā ceturtdaļa neļāva pacīnīties par uzvaru – 73:83. Šoreiz Čavaram 28 minūtēs astoņi punkti un deviņas bumbas pie groziem, bet sevišķi iespaidīgs viņam padevās sezonas trešais mačs.

Cīņu ar Vroclavas Slask labāk sāka tieši Enea Astoria, tomēr līdz pirmā puslaika beigām mājinieki tika priekšā un vadību vairs neatdeva, izcīnot uzvaru 90:81. Klāvs arī šajā spēlē devās starta piecniekā, spēlēja 28 minūtes, kurās iekrāja iespaidīgu double-double – 22 punkti un 14 atlēkušās bumbas. Bidgoščas komandas ar vienu uzvaru trīs mačos šobrīd ieņem desmito vietu, bet Čavars sezonas ievadā kļuvis par līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām. Vidēji mačā viņš savāc 12,3 bumbas, bet tuvākais sekotājs Trevors Tomsons līdz šim izcēlies ar 8,7 bumbām vidēji mačā.

Arī ceturto jaunās sezonas maču Enea Astoria aizvadīs viesos, sestdien tiekoties ar vēl vienu abi zināmu Polijas klubu – Anwil –, kuram pirmajos trīs mačos ir tikai uzvaras. Savā laukumā komanda pirmo reizi spēlēs vien 2. oktobrī, toties gada nogalē tai paredzēta pat piecu maču sērija savā laukumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: