31. maijā, tika paziņoti Tokijas Olimpisko spēļu dalībnieki 50km soļošanas distancē, dalībnieku vidū iekļuvis arī Ventspils Olimpiskās vienības soļotājs Ruslans Smolonskis, kuram tā būs debija Olimpiskajās spēlēs. Noslēdzoties kvalifikācijas periodam, pasaules rangā Smolonskis ieņēma 46. vietu.

Pirms viena no treniņiem Ventspils Olimpiskās vienības vadītājs Uldis Boitmanis tikās ar Ruslanu, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par gatavošanos Tokijas Olimpiskajām spēlēm.

Ruslans stāsta, ka pavasarī aizvadītas divas nozīmīgas treniņnometnes Turcijā un Kirgizstānā, kas deva iespēju lieliski sagatavoties Eiropas komandu čempionātam un izcīnīt 4. vietu ar laiku trīs stundas 50 minūtes un 31 sekundes, labojot savu personīgo rekordu par četrām minūtēm un 29 sekundēm.

Šobrīd lēmums par gatavošanās ciklu tiek meklēti labākie risinājumi, jo treniņu iespējas ārvalstīs ietekmē epidemioloģiskā situācija. Tuvākajā laikā Ruslans uzturēsies Ventspilī, kur ir ļoti laba sporta infrastruktūra un pilsētvide, kas piemērota gan velobraucējiem, gan aktīvo pastaigu cienītājiem un likumsakarīgi arī soļotājiem.

Soļotāju ikdienas treniņi ir apbrīnojami, jo ikdienā tiek aizvadīti 2-3 dienā un nedēļas laikā tiek nosoļoti 240 - 260 kilometri, kas gada laikā sastāda aptuveni 10000 kilometrus.

Tāpat Ruslans regulāri dosies uz Tukumu pie sava trenera Modra Liepiņa, kurš ir triju Olimpisko spēļu dalībnieks (1996, 2000, 2004), labāko rezultātu sasniedzot 2000.gadā Sidnejā - 9. vieta. Trenerim pašam ir liela pieredze, kas Ruslanam ļaus maksimāli labi sagatavoties.

Starts Tokijas Olimpiskajās spēlēs Ruslanam 50 kilometru soļošanas distancē paredzēts 6. augustā 11.30 pēc Latvijas laika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: