Līdz ar siltāka laika iestāšanos uz Kurzemes ceļiem jau tuvākajās dienās atgriezīsies reģionā vienīgais mobilais fotoradars.

Aukstā laikā fotoradars netiek izmantots, jo tā akumulators ātri izlādējas. Kā informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš, šogad tiks turpināta pērn iesāktā prakse, kad radaru uzstādīja uz ceļiem visā Kurzemes reģionā.

Runājot par vietām, kur tiek pārkāpts atļautais braukšanas ātrums, Ukstiņš norādīja, ka visbiežāk šāda veida pārkāpumi reģistrēti uz autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža, kā arī uz Liepājas-Rīgas un Ventspils-Rīgas šosejas.

Pašlaik VP Kurzemes reģiona pārvaldes rīcībā ir viens pārvietojamais radars, taču šī gada otrajā pusē valsts plānojusi iepirkt 160 stacionāros fotoradarus, informēja Ukstiņš. Viņš norādīja, ka vēl ir pāragri runāt par to, cik no šiem radariem varētu tikt uzstādīti uz Kurzemes ceļiem.

Komentējot izskanējušo informāciju, ka policijai trūkstot degvielas tai uzticēto funkciju veikšanai, Ukstiņš norādīja, ka decembrī, janvārī un februārī patrulēšanai uz ielām un ceļiem atvēlētais degvielas daudzums ir bijis nedaudz lielāks ne kā iepriekšējos mēnešos. "Ir cerības, ka nākamajos mēnešos degvielas būs vēl vairāk," informēja Ukstiņš. Viņš norādīja, ka degvielas cenu kāpums Ceļu policijas darbu neietekmējot.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: