Ventspilnieks Mareks Mitens un viņa pārstāvētā Augšezera Universitātes Lakers vienība pēdējo 25 gadu labāko sezonu noslēdza NCAA čempionāta pirmajā kārtā.

Lakers hokejisti pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados laiku pa laikam prata ielauzties starp 16 labākajām ASV studentu čempionāta komandām un sezonu turpināt arī pēc konferences mačiem, bet kopš pēdējās tādas reizes jau pagājis ievērojams laiks – 25 gadi. Arī pirms šīs sezonas Mareka Mitena un viņa kolēģu izredzes tika vērtētās ap sesto, septīto vietu, bet viņi prata pierādīt, ka prognozes ir tikai prognozes, bet visu pa vietām saliek uz ledus parādītais sniegums.

WCHA konferences regulāro sezonu Lakers negaidīti noslēdza otrajā vietā, bet izslēgšanas mačos pārsteidza vēl vairāk. Tika izcīnītas četras uzvaras pēc kārtas un pirmo reizi kopš 1994./95. gada sezonas izcīnīt konferences čempionu tituls jeb Džefa Sauera kauss.

NCAA čempionāta pirmajā kārtā Lakers pretī nāca Masačusetas Minutemen hokejisti, kas pirms tam bija uzvarējuši Hockey East konferencē. Komandām tas bija pirmais savstarpējais mačs, bet veiksmīgāks tas izrādījās Minutemen spēlētājiem. Rezultātu viņu atklāja pirmā periodā vidū, bet 18. minūtē Lakers labākais vārtu guvējs Eštons Kalders panāca izlīdzinājumu. Otrajā trešdaļā pamatīga slodze tika sarūpēta Marekam, pa kura vārtiem tika izpildīti 18 metieni, no kuriem divi tomēr sasniedza mērķi.

Pēdējās 20 minūtēs bija nepieciešams atspēlēt divu vārtu deficītu, kas nebūt nav neiespējamā misija, taču atkal nesekmīgs izrādījās perioda vidus, kas, vispirms tika nopelnīts noraidījums, bet pēc tam mazākumā arī ielaisti ceturtie vārtu. Lakers treneri gāja uz visu banku un drīz vien sūtīja laukumā sesto spēlētāju, tomēr pakaļdzīšanās beidzās ar ripu arī tukšos vārtos... 1:5. Mitens mačā, kas viņam bija pēdējais studenta karjerā, atvairīja 32 no 36 metieniem.

Lakers sastāvā ventspilnieks stājies vārtos 94 spēles un izcīnījis 36 uzvaras, kas ir ceturtais labākais rādītājs komandas vēsturē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: