Soļotājs Ruslans Smolonskis Turcijas čempionāts 50 kilometru distancē izcīnīja otro vietu, turklāt arī sasniedza jaunu personisko rekordu, tiesa, vēl nedaudz atpaliekot no olimpiskās kvalifikācijas normas.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas Spars audzēknis distancē pavadīja trīs stundas un 55 minūtes, no iepriekšējā rekorda nometot nedaudz vairāk par minūti. Bez mājiniekiem un latvieša sacensībās piedalījās arī Ukrainas, Slovākijas, Baltkrievijas un Kazahstānas sportisti. Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvs noteikts 3 stundas un 50 minūtes, bet Ruslana sasniegtais rezultāts ļaus pacelties Starptautiskās vieglatlētikas reitingā, kurā pirms šim sacensībām viņš bija 75. vietā. 50 kilometru soļošanas distancē olimpiādē startēs 60 dalībnieki, kuri tika paziņoti pēc 31. maija. Šobrīd svarīgākais ir sasniegt maksimālu augstu rezultātu, lai iegūtu augstāku pozīciju reitingā.

Smolonskis trenera Modra Liepiņa vadībā jau mēnesi atradās treniņnometnē Turcijā, bet šonedēļ atgriezīsies Latvijā un pēc tam, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus, tiks lemts par tālākiem plāniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: