Trešo reizi pēc kārtas ACC konferences nedēļas labāko vieglatlēti atzīta ventspilniece Rūta Lasmane, kurai pēdējo mačos izdevās veikt savu līdz šim tālāko lēcienu.

Tyson Invitational sacensībās, kas risinājās Arkanzasas pilsētā Fejitvilā un kas bija pēdējās pirms ACC konferences un visa studentu čempionāta (NCAA) finālsacensībām, Rūta Lasmane jau ar pirmo mēģinājumu parādīja, ka ir nopietni noskaņojusies uzvarēt arī savos trešajos mačos pēc kārtas, turklāt šis pieteikums atkal bija personiskā rekorda vērtībā.

Viņas rezultāts bija 13,83 metri, kas ir ne vien Rūtas personiskais rekords telpās, bet vispār karjeras tālākais lēciens. Ventspilniece par centimetru uzlaboja savu visu laiku rezultātu, kas pagājušajā gada augustā tika sasniegts Latvijas čempionātā Jelgavā. Arī pārējo lēcienu sērija bija gana iespaidīga – neieskaitīts bija tikai viens piegājiens, bet pārējos Lasmane lēca 13,57, 13,62, 13,73 un 13,80 metrus tālu.

Šāds sniegums ļāva atgriezies NCAA trīssoļlēcēju reitinga otrajā vietā, bet vēlāk arī vēlreiz nopelnīt ACC atzinību – par konferences labāko vieglatlēti Rūta tāpat tika atzīta jau trešo reizi pēc kārtas. Tādu pašu atzinību izpelnījās cits Floridas Universitātes sportists Aizaks Greimss, kurš tajā pašās sacensībās uzvarēja tāllēkšanā, turklāt reizē arī sasniedzot gan augstskolas, gan visas konferences rekordu – 8,33 metri. Pirmo reizi par konferences labako vieglatlēti skriešanas disciplīnās tika atzīta vēl viena seminole – Modija Skairga.

Nākamās nedēļas nogalē Klemsonas Universitāte uzņems ACC konferences finālsacensības vieglatlētikā telpās, bet vēl 12. un 13. martā studenti atgriezīsies Fejitvilā, kur risinās nacionālais fināls.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: