Janvāra beigās Austrijas pilsētā Grācā notika starptautisks 3x3 basketbola izlašu turnīrs "3x3 International Supercup", kurā Latvijas izlasi pārstāvēja mūsu otrā izlase un tās sastāvā spēlēja Ventspils Olimpiskā vienības sportists Roberts Pāže kopā ar Armandu Ginteru, Armandu Seņkānu un Mārtiņu Šteinbergu.

Turnīrā piedalījās astoņas valstu komandas un A apakšgrupā tika iekļautas - Beļģija, Francija, Austrija un Vācija, bet latviešu konkurenti bija Čehijas, Krievijas un Nīderlandes pārstāvji.

Mūsu komanda apakšgrupā piedzīvoja trīs zaudējumus un pusfinālā neiekļuva.

Turnīrs bija kā izmēģinājuma turnīrs Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas Grācas pilskalna pazemē izvietotajā pasākumu norises vietā "Dom im Berg" plānots 26. - 30.maijā.

No 26. līdz 30.maijam Austrijas pilsētā Grācā notiks kvalifikācijas turnīrs, kurā startēs 20 vīriešu un 20 sieviešu komandas un mūsu vīriešu komanda ir ielozēta vienā apakšgrupā ar Nīderlandes, Kanādas, Horvātijas un Austrijas komandām. No šī kvalifikācijas turnīra Tokijas Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies trīs komandas.

Pēdējā kvalifikācijas iespēja būs turnīrā Budapeštā, Ungārijā, kurā tiks izspēlēta pa vienai kvalifikācijas kvotai katrā no dzimumiem. Informācija par turnīra norises laiku tiks precizēta.

Tokijas Olimpiskās spēlēs 3x3 basketbolā startēs astoņas vīriešu un astoņas sieviešu komandas. Balstoties uz izlašu reitingu Olimpiskām spēlēm šobrīd vīriešiem kvalificējušās Serbijas, Krievijas, Ķīnas un Japānas komandas, bet sievietēm Krievijas, Ķīnas, Mongolijas un Rumānijas komandas. Atlikušās četras vietas gan vīriešiem, gan sievietēm tiks izspēlētas kvalifikācijas turnīros

Atgādinām, ka Latvijas 3x3 basketbola komanda Riga ar Ventspils Olimpiskās vienības sportistu Kārli Lasmani sastāvā kļuva par 2020. gada pasaules kausa 3x3 basketbolā finālturnīra uzvarētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: