"Ventspils" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) savā laukumā divu labāko Latvijas komandu cīņā piekāpās "VEF Rīga".

"Ventspils" mājās atzina "VEF Rīga" pārākumu ar 87:99 (29:25, 15:25, 28:26, 15:23).

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 23 punktiem bija Kristaps Mediss, kurš iemeta sešus no septiņiem trīspunktu metieniem, par punktu mazāk sakrāja Artūrs Ausējs, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles. 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas tika Kristoferam Kofijam, 11 punkti - Kemeronam Randlsam, bet ar deviņām izcīnītām bumbām zem groziem un sešiem gūtiem punktiem izcēlās Andrejs Šeļakovs.

Viesiem neapturams bija Maikls Kaizers, kurš guva 28 punktus, realizēdams 12 no 13 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, kā arī izcīnīdams deviņas atlēkušās bumbas un divreiz bloķēdams metienus, sakrājot lietderības koeficientu 39. Aigars Šķēle guva 17 punktus un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja, 15 punkti Kristeram Zorikam, 12 - Verneram Koham, desmit - Mārcim Vītolam.

Spēle sākās ar mājinieku pārākumu, pirmās ceturtdaļas vidū divreiz panākot astoņu punktu pārsvaru.

Otrās ceturtdaļas sākumā "vefieši" pirmoreiz izvirzījās vadībā pēc Aigara Šķēles trīspunktnieka - 34:31 - un vadību neatdeva līdz cīņas beigām.

Lielākais pārsvars tika panākts trešajā ceturtdaļā, kad pēc vēl viena Šķēles tālmetiena viesi panāca 67:54 savā labā.

Ventspilnieki pēc Dāvida Vīksnes patāla trīspunktu metiena, kad jau likās, ka bumba un uzbrukuma iespēja tiks zaudēta, samazināja deficītu līdz četriem punktiem - 72:76, taču pēdējā spēles nogrieznī tuvāk par pieciem punktiem netika. Pēdējoreiz tas notika minūti un 28 sekundes pirms mača beigām, kad divus soda metienus realizēja Edgars Lasenbergs.

Mājinieku iespējas uzbrukumā apgrūtināja Medisa un Ausēja jau trešās ceturtdaļas vidū nopelnītie četri noteikumu pārkāpumi. Mediss bija spiests spēli beigt priekšlaicīgi, bet četras piezīmes līdz mača beigām nopelnīja arī Andrejs Šeļakovs.

Pretinieku rindās piecas piezīmes sapelnīja Artis Ate un Aleksandrs Madsens, pa četrām - Šķēle un Kristers Zoriks.

"VEF Rīga" ar 14 uzvarām 16 mačos ieņem pirmo vietu Latvijas komandu kopvērtējuma tabulā, bet "Ventspils" ar desmit panākumiem 14 cīņās ir otrā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    .Barons.. 01.02.2021, 11:54:31

    Man bij zinat,ka to tā būs būt.
    Vefiņ bus tapt akal pa Čempiōn,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: