LR Izglītības un zinātnes ministrija konkursa kārtībā Olimpiskajam centram „Ventspils” uzticējusi Baltijas valstu profesionālo izglītības iestāžu 19. sporta spēļu organizēšanu. 

Sporta spēles risināsies no 11. līdz 14.maijam. Paredzams, ka uz šo pasākumu Ventspilī ieradīsies aptuveni 240 sportisti, profesionālo izglītības iestāžu skolēni un mācībspēki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. 
Lai pasākumam sagatavotos visaugstākajā līmenī, LR Izglītības un zinātnes ministrija izveidojusi spēļu Rīcības komiteju, bet Ventspils pašvaldība - sporta spēļu organizatorisko komiteju, kurā darbojas Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve, gan Ventspils pilsētas domes pārstāvji, kā arī Domes Sporta pārvaldes un Olimpiskā centra „Ventspils” darbinieki. Pasākuma organizēšanai piesaistīti arī ārštata speciālisti, bet organizatoriskās komitejas priekšsēdētājs ir Guntis Blumbergs. 
Pirmajā organizatoriskās komitejas sanāksmē jau spriests par sacensību norisi, kā arī sporta spēļu atklāšnas un noslēguma pasākumiem. Skolu audzēkņi sacentīsies basketbolā, volejbolā un galda tenisā, bet skolu darbinieki - volejbolā, direktoru trīscīņās, šautriņu mešanā, novusā un soda metienos. Sporta spēļu dalībniekiemm paredzēti arī kultūras pasākumi un Ventspils pilsētas apskate. 
Pirmās Baltijas valstu profesionālo izglītības iestāžu sporta spēles notika 1993.gadā Rīgā. Sporta spēļu iniciatore bija Latvijas Republikas Profesionālās izglītības sporta kluba „AMI” valdes priekšsēdētāja Irēna Bukovska, kura iesākto tradīciju turpina nu jau deviņpadsmito gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: