"Daugavpils" komanda pirmdien svinēja uzvaru savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas spēlē pār ''Ventspils'' komandu ar rezultātu 3:1.

Pirmā puslaika pirmajā pusē "Ventspils" dažas reizes bija tuvu vārtu guvumam, kamēr mājinieki atbildēja ar pretuzbrukumiem, kas nesa rezultātu. Mača 22. minūtē Namdī Ofora sitienu atvairīja viesu vārtsargs Konstantīns Mahnovskis, taču pirmais pie atsistās bumbas bija Andrejs Kovaļovs, kurš raidīja bumbu mērķī.

Tuvojoties pirmā puslaika beigām, 41. minūtē, pēc Eduarda Tīdenberga piespēles soda laukumā Idovu Akintola ieraidīja bumbu savos vārtos - 1:1. Otrā puslaika pirmajā minūtē pēc Akintolas pārkāpuma viesi tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, taču Kaspars Svārupa raidījumu atvairīja Ivans Dubodelovs.

Turpinājumā, 58. minūtē, daugavpilieši atguva vadību. Kirils Makejevs ar sitienu, kas vairāk atgādināja augstu centrējumu soda laukumā, trāpīja bumbu vārtu augšējā labajā stūrī. Mājinieki turpināja periodiski uzbrukt, un 11 minūtes pirms pamatlaika beigām Nagamacu Tacuro "Ventspils" soda laukumā pretinieku ielenkumā guva vēl vienus vārtus - 3:1.

Pāris minūtes vēlāk otrā laukuma galā pēc asas epizodes uzbrukumā pie "Daugavpils" vārtiem izcēlās kautiņš, kura laikā Daniils Ulimbaševs rupju nospēlēja pret Dubodelovu, saņemot par to sarkano kartīti. Kurzemniekiem otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē bija iespēja samazināt mājinieku pārsvaru, taču "Daugavpils" futbolists izsita bumbu no vārtu līnijas.

Daugavpilieši sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, pēc tam sekoja divas uzvaras, aiz kurām atkal tika ciestas divas neveiksmes. Iepriekšējā mačā neizdevās noturēt vadību 2:0 un tika piedzīvots sāpīgs zaudējums 2:3 turnīra līderei RFS. Ventspils sezonu sāka ar zaudējumu, turpinājumā uzvarēja trīs no četrām spēlēm un vienu reizi cīnījās neizšķirti, bet iepriekšējā kārtā ar 0:1 atzina "Jelgavas" pārākumu.

"Daugavpils" komandā "atvēries" nigēriešu uzbrucējs, kurš trīs no pēdējām piecām spēlēm guvis četrus vārtus, nesarūgtinot vien čempioni "Riga". Ventspilniekiem sezonas sākumā "uguņoja" Kaspars Svārups, no kura vēlāk stafeti pārņēma Jevgeņijs Kozlovs - abiem pa trim vārtiem katram, taču pēdējās spēlēs viņi ir klusējuši.

Šajā mačā pie "Ventspils" stūres atgriezās Viorels Frunze, kurš pirmajās piecās kārtās pamanījās tikt pie trim dzeltenajām kartītēm, kā dēļ duelis Jelgavā viņam bija jāvēro no tribīnēm.

Nākamā spēle ventspilniekiem paredzēta piektdien, 17. jūlijā, plkst. 18 Olimpiskā centra stadionā, kur 8. kārtas ietvaros tiksies ar futbola klubu Metta. Ieeja uz spēli ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: