Pirmo šīs sezonas neveiksmi FIBA Eiropas kausā piedzīvojuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā spraigā cīņā piekāpās Kyiv Basket 78:81.

Ventspilnieki pirmo reizi šajā sezonā mačam bija pieteikuši maksimālo skaitu spēlētāju, kamēr viesiem palīdzēt nevarēja saspēles vadītājs un rezultatīvākais spēlētājs Keisijs Šeferds.

Ventspils bija vadībā gandrīz 31 minūti, mača gaitā tiekot arī pie desmit punktu pārsvara, tomēr mača izskaņai jaudas pietrūka. Pēdējo ceturtdaļu mājinieki uzsāka ar divu punktu pārsvaru (62:60), taču drīz vien nonāca mīnusos, kas sešas minūtes līdz mača beigām jau sasniedza piecus punktus (64:69). Sākoties pēdējai minūtei, Kyiv bija tikai +1, turklāt bumba bija Ventspilij, taču pie laba metiena tikt neizdevās. Viesi iemeta divus soda metienus, to pašu paveica vēl pēc brīža, bet tāls Jāņa Kaufmaņa metiens pēdējā sekundē mērķi nesasniedza – 78:81.

Rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Ronalds Zaķis, taču viņam arī sliktākais lietderības koeficients -13. Mārcis Vītols guva 13 punktus, Klāvs Čavars 12 punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas, bet Vess Vašpuns atzīmējās ar desmit punktiem.

«It kā cīnījāmies labi, bet tad sekoja dažas paviršības kļūdas, viņi savāca bumbas uzbrukumā, kas visu izmanīja. Nespējām izmantot to, ka viņi provocēja mazajiem spēlētājiem mest no distances, turklāt atdevām tikai desmit rezultatīvās piespēles, lai gan parasti mājās ir vismaz ap 20. Otrs rādītājs ir trīspunktu metiens – 16/2. Mājās tā droši vien nevajag mest. Tie arī ir galvenie iemesli zaudējumam. Aizsardzība it kā nebija tik slikta, jo ielaidām 81 punktu, bet iemest savus metienus nespējām,» maču komentē Kaufmanis.

Deviņos šīs sezonas Eiropas kausa mačos Ventspilij tas bija pirmais zaudējums, bet otrā posma pirmo apli komanda noslēgusi ar diviem panākumiem un otro vietu apakšgrupā. Otrais aplis startēs 22. janvārī, kad Ventspilī viesosies ungāru Egis Kormend.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    ventspilniece.lv 08.01.2020, 19:43:54

    Nu,katram tas,ko katrs pelnījis...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: