Gardo ievārījumu gatavošanas laiks jau sen kā pagājis, un sācies gada sirsnīgāko svētku – Ziemassvētku – gaidīšanas laiks.

Mājas tiek postas svētku svinībām, un, lai rudenī ievārījumiem neizmantotās burkas vai pudeles nepaliktu kādā mājas nostūrī uz nākamo gadu, pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts aicina ventspilniekus vēl šajā gadā izmantot iespēju piedalīties stikla savākšanas akcijā, kas norisināsies sestdien, 21. decembrī, Ventas kreisajā krastā (pilsētā) un svētdien, 22. decembrī, Ventas labajā krastā (Pārventā).

Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts katru gadu pilnveido infrastruktūru atkritumu dalītai vākšanai, izvietojot jaunus konteinerus atkritumu šķirošanai – pilsētā pašlaik ir izveidoti 88 atkritumu dalītās savākšanas punkti un 2 šķiroto atkritumu savākšanas laukumi. Pateicoties šiem uzlabojumiem, ik gadu pieaug arī sašķiroto un tālākai pārstrādei nodoto atkritumu apjoms.

Tomēr, kā liecina statistikas dati, pārstrādei nenodoto, kā arī mājās uzkrātā stikla iepakojuma apjoms vēl joprojām ir liels. Tādēļ aicinām ventspilniekus piedalīties akcijā un akcijas laikā bez maksas nodot stiklu – gan stikla iepakojumu (burkas, pudeles), gan logu stiklu (izņemot automašīnu logu stiklu un pakešu logu stiklu, bez rāmjiem).

Stiklu varēs nodot pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts kravas automašīnā (VOLVO ar valsts reģistrācijas numuru LZ695), kura kursēs pēc šāda maršruta šādos laikos:

21. decembrī Ventas kreisajā krastā (pilsētā)

Adrese

Plkst.

Virves un Pulkveža ielas krustojumā

9.00

Pie Piltenes ielas 30

9.30

Kalēju un Cīruļu ielas krustojumā

10.00

Kuldīgas ielā 110 (pie doktorāta)

10.30

Inženieru un Puķu ielas krustojumā

11.00

Pie Bērzu ielas 41

11.30

Rīgas ielā (pie 4. vidusskolas)

12.00

Pie Peldu ielas 5

12.30

Loču un Medņu ielas krustojumā (Akvaparka stāvlaukums)

13.00

22. decembrī Ventas labajā krastā (Pārventā)

Adrese

Plkst.

Pie Robežu ielas 130

9.00

Lāču ielā (vidū)

9.30

Pie Kaļķu ielas 12

10.00

Pie Embūtes ielas 32

10.30

Stacijas un Muitas ielas krustojumā

11.00

Cēres un Dundagas ielas krustojumā

11.30

Iecavas un Mālu ielas krustojumā

12.00

Staldzenes centrā

12.30

Atgādinām, ka tagad ikviens individuālās mājas īpašnieks, kurš vēlas stikla iepakojumu šķirot savās mājās un kura noslēgtais sadzīves atkritumu līgums paredz atkritumu izvešanas biežumu vismaz vienu reizi mēnesī, var noslēgt līgumu un saņemt šķirošanai paredzētu konteineru. Konteinera uzstādīšana un apkalpošana ir bez maksas.

Plašāka informācija par pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts sniegtajiem pakalpojumiem, zvanot pa tālr. 63626920.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: