Latvijas šorttrekisti Japānā startēja trešajā Pasaules kausa posmā, kurā pirmo reizi šajā sezonā uz ledus devās arī mūsu stafetes kvartets, bet īsākajā distancē krita arī viens personīgais rekords.

Pasaules kausa pirmajos posmos, kuri risinājās ASV un Kanādā, Latviju pārstāvēja jelgavnieki Reinis Bērziņš un Endijs Vīgants, bet Āzijas posmos viņiem pievienojās arī ventspilnieku trio – Roberts un Kārlis Krūzbergi, kā arī treneris Jēkabs Saulītis, kurš nesen atgriezies Ventspilī. Saulītis savā sportiskajā karjerā ir piedalījies Pasaules kausā, bet kā trenerim viņam tā bija pirmā pieredze.

Savukārt šie četri šorttrekisti pirmo reizi šādā līmenī piedalījās 5000 metru stafetes slidojumā un debitēja tiešām godam. Priekšskrējienā mūsu kvartets finišēja otrajā vietā, distanci veicot 7 minūtēs un 16,426 sekundēs, un iekļuva ceturtdaļfinālā. Tā pārvarēšanai jau bija nepieciešami nopietnāki ātrumi, un Latvijas komanda tiešām rezultātu uzlaboja, noslidojot ātrāk par septiņām minūtēm (6:59,812), taču par 0,09 sekundēm piekāpjoties Japānas kvartetam un pusfinālā netiekot. Japāna sacensību noslēgumā uzvarēja B finālā, 13 komandu konkurencē finišējot piektā, bet Latvijai devītā vieta.

«Stafetē izcīnīta augstākā vieta, kāda mums ir bijusi, pie tam bijām ļoti, ļoti tuvu lai tiktu vēl augstāk. Traucēja tehniskais brāķis maiņās, ko pēc skrējiena arī čaļi paši saprata, bet te var vainot arī to, ka šajā sezonā stafetes komanda vēl kopā nebija slidojusi, tikai nedaudz patrenējusies. Šonedēļ paredzēti trīs ledus treniņi, kas nav nekas daudz, bet pieslīpēsim maiņas, lai tās sanāk precīzāk un nav tik lielas buksēšanās. Būs jāskatās, ko darīt pirms Eiropas čempionāta un kā sarīkot vairāk kopīgo treniņu. Jau pašlaik runājam un domājam par to,» skaidro Saulītis.

Individuālajās distancēs jaunajiem Latvijas šorttrekistiem divas reizes izdevās iekļūt 20 labāko skaitā. 1500 metros Roberts savā priekšskrējienā finišēja trešais, bet iekļuva nākamajā kārtā, pateicoties ātrajam slidojumam. Savukārt viņa brālis Kārlis šajā pašā slidojumā bija piektais, sacensības turpinot gandarījuma slidojumā, taču arī tajā finišēja beigās. Līdz ar to viņam distances kopvērtējumā vien 37. vieta, bet Roberts startēja pusfinālā, kurā finišēja septītais, kopvērtējumā ieņemot 19. vietu.

Interesanti, ka 500 metros viņam izdevās sasniegt jaunu personīgo rekordu – 42,394 sekundes –, taču priekšskrējienā viņš finišēja trešais un ceturtdaļfinālā nenonāca. Labāk veicās Bērziņam, pret kuru tika izdarīts pārkāpums, tāpēc, arī neskatoties uz ceturto vietu skrējienā, viņš turpināja sacensības nākamajā posmā. Līdz pusfinālam nonākt viņam gan neizdevās, toties tika izcīnīta Latvijas sportistu augstākā vieta šajā Pasaules kausa posmā – 16. Robertam Krūzbergam rekords tomēr neļāva kāpt augstāk par 30. vietu.

Saulītis atzīst, ka šīs sezonas plānos ietilpst tieši snieguma uzlabošana 500 metru distancē: «Iepriekšējos gados viņa kroņa distance bija 1500m, bet gribu, lai viņš lēnām attīsta 500m. Pašlaik ir ļoti laba izaugsme, kas noderēs labāk izkopt arī1500m prasmes.»

Starp citu, Pasaules kausa pirmajā posmā solīdu personīgo rekordu šajā pašā distancē sasniedza Reinis, to veicot 41,557 sekundēs (Latvijas rekords – 40,563 sekundes – pieder Robertam Zvejniekam, kurš vismaz šobrīd sportam ir metis mieru). 1000 metros Japānā startēja tikai jelgavnieki, taču pagalam nesekmīgi, nespējot izkļūt no ceturtā desmita.

Āzijas viesizrādes mūsu sportistiem vēl nebeigsies, jo šīs nedēļas nogalē Latvijas šorttrekisti tādā pašā sastāvā startēs arī Pasaules kausa ceturtajā posmā, kuru uzņems Ķīna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: