Ventspils poliklīnikā pieejams daudzfunkcionālais ķermeņa masas analizators. Tas nosaka cilvēka organisma fizioloģisko stāvokli.

Izmeklējumu ar ķermeņa masas analizatoru var veikt ne tikai veselības problēmu gadījumos, bet arī profilaksei. Veicot izmeklējumu, iespējams noskaidrot ķermeņa stiprās un vājās puses. Piemēram, ar iekārtu var noteikt cilvēka kaloriju patēriņu, kā arī tauku, muskuļu un kaulu masu attiecībā pret ķermeņa kopējo masu. Vēl ar iekārtas palīdzību var konstatēt īpaši kaitīgos viscerālos jeb slēptos taukus, kas uzkrājas ap iekšējiem orgāniem. Jo vairāk ir šādu slēpto tauku, jo lielāka iespēja, ka var rasties dažādi veselības traucējumi, piemēram, attīstīties cukura diabēts.

Kad ķermeņa masas analizators savu darbu veicis, medicīnas speciālists pacientam iesaka turpmāko rīcību, lai cilvēks savu veselību un fizisko formu saglabātu esošajā līmenī vai to atjaunotu. Piemēram, iesaka mainīt ēšanas paradumus, veikt konkrētas fiziskās aktivitātes. Savukārt pacientiem, kuriem izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru radījis aizdomas par kādām veselības problēmām, tiek nozīmēta padziļināta izmeklēšana.

Pierakstīties uz izmeklējumu ar ķermeņa masas analizatoru iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties klātienē vai zvanot pa tālruņa numuru 63622131. Izmeklējums ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru ir maksas pakalpojums, un ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams. Izmeklējuma cena ir 7,11 eiro, savukārt izmeklējums kopā ar ārsta konsultāciju maksā 21,34 eiro.

Foto: Izvērtējot organisma stāvokli, ķermeņa masas analizators izdrukā ķermeņa masas indeksu un uzskatāmi parāda, cik fizioloģiski labā vai sliktā stāvoklī ir organisms.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -1
    tery 05.12.2019, 12:21:17

    Jā, bet kāda jēga reklamēt, ja tie pieņemšanas laiki ir tādi, ka tur tikt strādājošam cilvēkam nav iespējams.

  • -4
    Arnis Junge 05.12.2019, 14:13:27

    Nu paklau - vai tad Tavam darba devējam nerūp Tava veselība? Tas jau ir necilvēcīgi, ja vadītājs nepalaistu uz pārbaudēm. Pats taču uz tādām dodas darba laikā.

  • -2
    Ventspils poliklīnika 05.12.2019, 16:31:10

    Labdien!
    Ja netiekat uz izmeklējumu piedāvātajos laikos, aicinām vērsties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā un vienoties ar tās darbiniekiem par izmeklējuma veikšanu citā, Jums piemērotā laikā!

  • -1
    Kriska 05.12.2019, 13:33:52

    Es tā pat zinu, ka man ir liekais svars, aptaukošanās. Kurš nezina, ka jāveic veselīgs dzīves veids. Ka cukurs un sāls - saldā un balta nāve. Ko jaunu man ārsts var pateikt? Un vēl par 21,34? Ha- Ha- ha!!

  • -2
    Kriska 05.12.2019, 13:48:00

    Nauda iztērēta nevajadzīgām iekārtām . Labāk būtu pielikuši medmāsām pie algas

  • -6
    Katja 05.12.2019, 14:54:09

    Var redzēt, ka te medicīnā neizglītoti cilvēki iemet savus drazainos komentārus. Ja nezināt, kam tas vajadzīgs, tad nevajag te gudri runāt .Tas ir tas pats, kas Stradiņos atklāja jauno lineāro paātrinātāju - vēzu pacientiem. Tikmēr, kamēr pašam nevajag - liekas, ka tā ir naudas izšķērdēšana, bet tiklīdz pats ar slimību saskaries, lādē visu pasauli par to, ka nav nepieciešamās aparatūras. Gan jau viņi zina, ka šī aparatūra ir nepieciešama, nav ko jaukties plānošanas darbos. Tas, ka Tev to nevajag tagad - nenozīmē, ka Tev to nevajadzēs rīt.

  • -1
    Kriska 05.12.2019, 15:41:35

    Nu atklāja paātrinātāju un kas no tā? Visaugstākā vēzu pacientu mirstība Eiropā. Jo cilvēkiem, nav naudas lai veiktu izmeklējumus, bet valsts apmaksājamos jāgaida mēnešiem.
    Karinas kundze, lūgums izteikties pēc būtības , bez apsaukāšanos

  • -6
    vai man dieniņ!!! 05.12.2019, 16:30:44

    Kriska - klasiskā komentētāja no sērijas "viss ir slikti", kurai vienkārši ir jāiekomentē, bet sajēga par to visu nav, jo kā jau atzinās, ir aptaukojusies un visu dzīvi vienkārši resnē jeb plešas plašumā un kļūst par peldriņķi, kamēr citi, kam tas interesē, to izmantos un turpinās uzturēt sevi formā priekš sevis vai dzīvesbiedra dēļ, jo kam gan gribas izskatīties pēc pelmeņa...
    Kriskas komentārā nekas nav pēc būtības un argumentiem, ir tikai bļaušana "viss ir slikti, viss ir slikti". Patīk nolikt visus citus, bet kad dabū pretī, tā uzreiz apvainojas.

  • -6
    Katja 05.12.2019, 16:39:29

    Kriska - kas tu par cilvēku? Kad tiksi pati pie slimības, no kuras būs atkarīga mediķu profesionalitāte un aprīkojums, tad es gribēšu redzēt Tavu balādes dziesmu. Atvainojos, bet šādi komentētāju sekla izpratne un egoisms ir zem katra goda.

  • 0
    tery 05.12.2019, 20:42:02

    Ventspils poliklīnikā, lūdzu, tikai nevajag liekuļot. Kad es vēlējos pierakstīties, man tika nosaukts laiks, kad pajautāju, vai ir iespējami arī citi laiki, man tika atbildēts, ka, nē. tādas iespējas neesot. Tā arī paliku gribot. Neticu, ka tagad pēkšņi visas durvis būs atvērtas.

  • 0
    Info centrs 06.12.2019, 08:59:59

    Labdien. Lai izvērtētu situāciju - lūdzam precizēt, kad esat sazinājies minētā jautājuma kontekstā ar Ventspils poliklīniku.

  • 0
    A.n.i.t.a 06.12.2019, 06:36:28

    Tik daudz visādu aparātu ,ka traks var palikt. Agrāk ārsti nosvēra , nomērīja auguma garumu un uzreiz pateica kā ir ar to svaru, tad kopīgā sarunā ar pacientu izanalizēja liekā svara rašanās iemeslus , atrada iemeslus un ārstēja to ,ko var .Šodien laiž cilvēku cauri neskaitāmiem aparātiem , bet slimības atklāt nevar. Liekais svars mūsdienās rodas vispirms jau no sliktas pārtikas, ķīmijas tajā , no tā ,ka fiziski arī ļoti daudz cilvēku nestrādā , neiet ar kājām , bet visur tik ar auto ....Jaunais aparāts nepalīdzēs noturēt ideālo figūru , ja cilvēks to nedarīs, bet kas jau rūpējas par sevi , tas arī bez aparātiem darīs ,kas jādara.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: