Novembra sākumā savu 14. cīņu profesionālajā ringā aizvadīs ventspilnieks Nikolajs Grišuņins, turklāt šoreiz tās uzvarētājs tiks pie šobrīd vakantās IBA Intercontinental jostas.

Jau pavasarī pēc uzvaras pār ungāru Mati Kristofu, kas mūsu bokserim bija desmitā profesionāļa statusā, Grišuņins izteica vēlmi aizvadīt titulcīņu par kādu no jostām. Vasarā gan vēl sanāca Arēnā Rīga ringā spēkoties ar Čehijas čempionu Vaclavu Pejsaru un tikt pie savas 11. uzvaras, bet pēc tam gan sekoja mēģinājumi atrast iespēju aizvadīt cīņu par kādu no jostām, kādu profesionālajā boksā netrūkst. Galu galā kļuva zināms, ka Grišuņinam 2. novembrī Arēnā Rīga būs iespēja pacīnīties par vakanto IBA Intercontinental jostu, kas ir otrais prestižākais Starptautiskās Boksa asociācijas tituls pirmajā smagajā svarā profesionāļu cīņās. Pasaules čempiona josta šajā versijā pieder Latvijas šī brīža labākajam bokserim Mairim Briedim, kurš šobrīd ir arī Pasaules Boksa organizācijas čempions.

Ventspilniekam pretī stāsies 34 gadus vecais bosnietis Džemals Bosņaks, un cīņa ilgs desmit raundus. Nikolajam tik gara cīņa būs jāaizvada pirmo reizi, bet Džemals teorētiski tādā jau reiz ir piedalījies, taču pabeidza to priekšlaicīgi, nokautējot sāncensi jau trešajā raundā. Bosnijas un Hercegovinas pārstāvis profesionāļa karjerā aizvadījis vien četras cīņas, trijās no tām uzvarot ar nokautu, bet viņam, tāpat kā Grišuņinam, ir liela pieredze amatieru sacensībās. Vēl vairāk – 2013. gadā abi pat ir tikušies, turklāt toreiz pēc trīs raundu cīņas tiesneši vienprātīgi piešķīra uzvaru tieši Bosņakam. Tā ka cīņa zināmā mērā ir arī principiāla – pirms sešiem gadiem Almati Džemals tika pie sava pirmā panākuma, bet novembra sākuma ventspilnieks ir gatavs sarūpēt viņam pirmo zaudējumu profesionāļos. Diez vai Nikolajam prātā būs kas cits. Ja vēl par skaitļiem, tad jāmin, ka ventspilnieks ir par gadu vecāks un arī par desmit centimetriem garāks. Pirmā smagā svara pasaules reitingā, kurā līderis šobrīd ir Briedis, Grišuņins ieņem 49. vietu, bet Bosņaks pēc četrām cīņām ir 112. vietā.

Ventspilnieks, kurš nav arī atmetis domu par dalību Tokijas olimpiādē, vasaru un rudens sākumu aizvadīja aktīvos treniņos, vispirms piedaloties treniņnometnē Krievijas galvaspilsētā Maskavā, bet pēc tam divas nedēļas pavadot sparingos ASV pilsētā Maiami. Savukārt Bosņaks vasaras sākumā trenējās... Rīgā, kur aizvadīja sparingus arī ar Briedi, bet jūnija otrajā pusē Bosnijas un Hercegovinas komandas sastāvā startēja Pasaules spēlēs Minskā, jau pirmajā cīņā piekāpjoties horvātam Toni Filipi.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -10
    otrakeda . 19.10.2019, 19:43:16

    Nikolajs Grišuņins ir patīkams cilvēks un lielisks bokseris.
    Lai viņam veicās!

  • -5
    otrakeda . 19.10.2019, 20:04:38

    Lieciet mierā Grišūņinu
    mazie vārguļi!
    šādi pirdieni ģībst jau
    pie iespiesta pirkstiņa devenes liftā!

  • -1
    Bormentāls II 20.10.2019, 07:18:59

    Grišūņins tagad latvietis?

  • -1
    reku 20.10.2019, 10:46:08

    Jā gan.Latiš Grišuņin.

  • -5
    otrakeda . 21.10.2019, 11:38:42

    Grišūņins varbūt nav latvietis.
    Ko nu darīt?
    Nu tādiem Vācucūkulatviešuzābakiem,kā
    Bormentāls II&reku
    nav vāclatvietis!

  • 0
    Nah Nahs VII 21.10.2019, 12:01:04

    Nu,tad jau jāpriecājas,ka šamais vairs ar kriminālām aktivitātēm nenodarbojas,agrāk gan esot bijis iesaistīts dažos nesmukumos.Tātad labojies.

  • -5
    otrakeda . 21.10.2019, 12:26:31

    Nah Nahs VII
    jāpriecājas,jāpriecājas..
    agrāk mēs visi čurājam biksēs,gan svešā klēpī..
    tā viš i

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: