Cēsīs aizvadīts 2019. gada Latvijas čempionāta pēdējais posms, kurā piedalījās arī Ventspils motokluba “Rodeo” sportisti, sezonas kopvērtējumā tiekot pie trim godalgām solo klasēs un sudraba komandu vērtējumā.

Motokluba “Rodeo” braucēji šajā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja abās prestižākajās solo klasēs, par Latvijas čempionu MX1 klasē kļuva ''Rodeo'' komandas braucējs Toms Macuks, bet viņa komandas biedrs Prīts Ratseps uzvarēja MX2 konkurencē. Komandu vērtējumā neizdevās nosargāt pēdējās divas sezonas izcīnīto čempionu titulu un tika izcīnīta otrā vieta. Komandas vadītājs Arvis Sanders to sauc par jaunu izaicinājumu nākamajai sezonai.

Cēsīs galvenās cīņas bija par titulu komandu vērtējumā, kurā pirms posma “Rodeo” bija otrajā vietā, atpaliekot no “Salacas kausa” komandas. Pēdējās divas sezonas un kopumā 11 reizes uzvarētāju godā bija tikuši tieši ventspilnieki, bet šoreiz bija skaidrs, ka trešais tituls pēc kārtas sasniedzams tikai veiksmes gadījumā.

“Lai kā arī bija, mēs sacensību laikā punktus neskaitījām. Nav nekādas vajadzības sportistu prātus noslogot vēl arī ar liekām domām. Skaidrs, ka katram bija jāizdara maksimums, uz ko viņš ir spējīgs, bet pieredze rāda, kad tad arī tie punkti tiks savākti pietiekoši. Taču tos jāskaita dienas beigās un tad vai nu vari atvērt šampānieti, vai ne. Šoreiz, lai arī savācām vairāk punktu, nekā tas bija izdevies kādā citā no pieciem posmiem un Cēsīs bijām pirmie, uzvarai kopvērtējumā ar to nepietika.”

Šī sezona bijusi savdabīga, jo iepriekšējo gadu galvenos konkurentu “MX Moduls” jaudu būtiski ietekmēja Kārļa Sabuļa dopinga stāsts un Matīsa Karro trauma sezonas sākumā. Tāpēc šoreiz nācās konkurēt ar komandu, kura savu sniegumu balsta uz blakusvāģu klasi, kuras “Rodeo” nav vispār.

Pirms šīs sezonas “Rodeo” atgriezās Toms Macuks, kurš pirms tās bija pārdomās, ko vispār darīt tālāk. Galu galā šī sadarbība bijusi veiksmīga gan braucējam, gan klubam. “Laikam jau šoreiz jāsaka, ka nostrādāja oža. Toms jau nav mums svešs sportists, tāpēc, kad daudzi teica, ka tur vairs nekas nebūs, man bija citas domas. Devu 70%, kas būs gan, kas, manuprāt, nav zems procents. Sastrādājāmies ļoti labi, izpildījām visu treniņu un sacensību programmu, ko vien par pieejamajiem līdzekļiem varējām atļauties, un tā atdeve bija ar uzviju. Par to ļoti liels gandarījums. Lai arī Cēsu posmā neizdevās uzvarēt, viņš pierādīja, ka var braukt ļoti augstā līmenī. Abos braucienos palika bez bremzēm, turklāt pirmajā braucienā tāpēc, ka sakusa bremžu šļūtenīte, kas jaunajam KTM modelim atrodas tuvāk izpūtējam. Tas ir motocikls, ko viņam gatavo jau Nāciju kausam, tā kā labi, ka šo īpatnību uzķērām jau tagad un būs laiks, to novērst,” skaidro Sanders.

”Motivācijas nākamajai sezonai netrūkst, jo tagad ir iemesls paskatīties uz savu darbu no malas, izvērtējot, ko varēja izdarīt labāk un vēl efektīgāk. Man tas ir kā jauns izaicinājums. Skaidrs, ka tu visu laiku nevari būt pirmais, bet tad ir jāsaprot, kas jādara, lai tāds atkal kļūtu. Kā komplektēt komandu, ko darīt, ko nedarīt, kur mēs šosezon iekritām? Iespējams, citādāk jāstrādā ar jaunajiem braucējiem, taču labi saprotu, ka izdarīt lielu spiedienu uz viņiem nedrīkst, taču lielāku stabilitāti vajag. Kā to panākt? Ir, par ko domāt!”

Sanders neslēpj, ka starpsezonā nebija nekādas pārliecības par savu nākotni, jo savākt finanses bija tiešām sarežģīti, tomēr laikam jau nospēlēja iepriekšējos gados paveiktais un sasniegtais: “Šajā brīdī talkā nāca Ventspils pašvaldība, kas noticēja un tiešām iedeva jaunu iedvesmu stāstam, ko sauca par “Rodeo” ilggadību. Ar mums joprojām ir “KTM Motofavorīts” un SIA “Dzintarjūra”. Šie ir tie trīs vaļi, kuriem pateicoties, nobraucām šo sezonu un ieguvām pārliecību, ka ir jāturpina. Un, iespējams, vēl kādu pārliecinājām, ka joprojām varam paveikt lielas lietas.”

Jau šīs nedēļas nogalē Utenas trasē Lietuvā tiks aizvadīts pēdējais Baltijas kausa posms, bet septembra beigās Assenas trasē Nīderlandē risināsies Nāciju kauss, kurā kopā ar “Rodeo” pārstāvi Tomu Macuku Latviju pārstāvēs Pauls Jonass un Dāvis Ivanovs.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    karlito 13.09.2019, 11:28:39

    Čempioni bez savas trases....
    Protams,visu cieņu Rodeo,malači!

  • 0
    Vairus 13.09.2019, 20:02:08

    Taja attela nav neviena ventspilnieka :/ Sanders neskaitas.

  • 0
    Janis Zvejnieks 15.09.2019, 11:27:31

    Zibenszell.Mana riciba gan ir informacij,ka viens kartigs Ventinpuik, Ans Ansevics, sava klase ir izcinijs Latvijs cempion titul.A ko ari vin apsveic. Tikai vi$ nav Rodeo braucejs,bet vin atbalstitaj un sponsor i vin gimen.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: