BK Ventspils sastāvu papildinājis 24 gadus vecais amerikāņu basketbolistu Džeilons Teits, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Somijas līgā, bet pirms tam spēlēja Kanādā un ASV studentu čempionātā.

Basketbola kluba “Ventspils” ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics: «Džeilons Teits ir gados jauns spēlētājs ar 2 gadu pieredzi profesionālā basketbolā. Pagājušajā sezonā Somijā pierādīja, ka viņš var apvienot saspēlēs vadīšanu ar punktu gūšanu, ko mēs no viņa sagaidām arī Ventspilī. Komandas komplektācija turpinās, bet brīvu vietu kļūst aizvien mazāk, līdz ar to, pavisam drīz būsim gatavi uzsākt jauno sezonu.»

Džeilons Teits studējis un spēlējis basketbolu Ilinoisas koledžā. Pēc koledžas absolvēšanas 2017. gadā pievienojies Kanādas basketbola vienībai Niagara River Lions un vēlāk tika atzīsts par čempionāta labāko jauno spēlētāju. Pagājušo sezonu Teits aizvadīja Somijā, kur spēlēja ventspilniekiem labi pazīstamā komandā Tamperes Pyrinto. Teits vadīja komandas saspēli, aizvadot 42 spēles, vidēji gūstot 14 punktus, izcīnot 3 atlēkušās bumbas un atdodot 5 rezultatīvas piespēles.

Ventspilnieki šobrīd aktīvi turpina komandas komplektāciju. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir arī Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem vasarā pievienojušies arī Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars un Linards Jaunzems.

Ventspils sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā aizvadīs Čempionu līgas kvalifikācijas maču pret kādu no pirmo kārtas pārvarējušajām komandām - savu valstu čempioniem Ungārijas Falco vai Rumānijas CSM Oradea. Pirmo oficiālo mājas spēli ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, izspēlējot Čempionu līgas kvalifikācijas atbildes maču, kurā tad arī noskaidrosies komanda, kas iekļūs pamatturnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    reku 25.07.2019, 17:05:13

    Nez vai baltie cilvēki nav pieejami,ka tādus pusmellus va galīgi mellus vien piesaista?
    Nēģeru jau pietiek futbolkomandā.

  • 0
    karlito 25.07.2019, 18:34:54

    Jakovičs,Gulbis...?????

  • -2
    Larijs Kukarans 25.07.2019, 19:15:57

    Priekš kam maksā naudu melnajam,ja var maksāt savējam?Kāds man var paskaidrot?Vai es viens tāds muļķis,kas nesaprot?

  • -2
    karlito 25.07.2019, 19:30:58

    Larij,pirmkārt tie meļņi ir lētāki nekā labi savējie,un droši vien par tādu ciparu labākais(lētākais)variants Ventspilij..tāda paša līmeņa lavietis izmaksātu daudz dārgāk!

  • -4
    Larijs Kukarans 25.07.2019, 19:51:40

    Kārli,paldies par paskaidrojumu ,bet kāpēc jāņem vispār tie ārzemnieki?Tas tāpat,kā ar lēto darba spēku,vietējie visi būs projām un latvijā vieni papindosi būs,kas par kap[eikām strādās,ja vispār strādās.Vispār,sen jau zināms,ka melnie nav strādātāji!

  • -2
    karlito 25.07.2019, 20:08:59

    Nu pagājušo sezon,tieši mazais melnītis Džonsons,bija komandas līderis,atsstrādāja kārtīgi savu algu..bet jā,varu protams tev piekrist,gadās arī tādi kuri vairāk mētā muļķi nekā spēlē...
    Ja komanda grib cīnīties par LV čempi,normāli nostartēt Eiropā,tad diemžēl ir jāņem tie melnīši,spēlēt jau viņi prot tīri labi,jo ar piejamiem Letiņu basketbolistiem,varētu tad sacensties par 5-6vietu...realitāte...mūsu klubs jau ar ambīcijām....tikai izskatās ka šogad švaki ar finansējumu....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: