Basketbola klubs "Ventspils" izlozē, 4. jūlijā uzzināja savus iespējamos pretiniekus FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtai. "Ventspils" komanda 26. septembrī izbraukumā tiksies ar kādu no pirmo kārtu pārvarējušajām komandām - savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM.

Atbildes spēle plānota 29. septembrī Ventspilī. Čempionu līgas pamatturnīrā iekļūs komanda, kura uzvarēs divu spēļu summā. FIBA Basketbola Čempionu līgai šī būs ceturtā sezona un "Ventspils" komanda Latviju šajā turnīrā pārstāv no pirmās sezonas.

BK "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics: "Šobrīd, lai veiktu kādu prognozi par gaidāmiem pretiniekiem, varam atskatīties tikai uz aizvadīto sezonu. No tā varam secināt, ka gan ungāri, gan rumāņi var nokomplektēt solīdas komandas ar spēcīgiem un pieredzējušiem spēlētājiem. Es liktu vienlīdzības zīmi starp abām komandām, tāpēc pateikt, kura iekļūs otrā kārtā un būs mūsu pretinieki, noteikti nevaru. Mūsu uzdevums šobrīd ir gatavoties jaunai sezonai, komplektēt konkurētspējīgu sastāvu un gatavoties Latvijas basketbolu pārstāvēt Eiropā. Iesim soli pa solim, iekļūstot regulārā sezonā, prognozes izteiksim arī par D apakšgrupu".

Pārvarot kvalifikāciju, ventspilniekiem paredzēta vieta D apakšgrupā, kur ielozētas kurzemniekiem jau labi pazīstamas komandas. Zināms, ka pretīs stāsies Grieķijas komanda Saloniku PAOK, spēcīgā Turcijas komanda Stambulas "Bešiktaš", labi zināmā Francijas vienība Dižonas JDA, kā arī kaimiņi Klaipēdas "Neptūnas". Līdz šim "Ventspils" ceļi basketbola laukumā nav krustojušies ar Itālijas klubu Brindisi "Happy Casa" un Saragosas Spānijas "Tecnyconta". Vēl viena vieta rezervēta komandai no kvalifikācijas turnīra, kas varētu būt "Inter Bratislava" (Slovākija), "Fribourg Olympic" (Šveice) vai "Telekom Baskets" (Vācija).

FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācija sāksies 17. septembrī, bet pamatturnīram starts tiks dots 8. oktobrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: