JSK Demoras trīs sportisti ar četriem zirgiem startēja sporta bāzē Lietuvā, Jonišķos “Audruvis Champions Tour 2019”. Abu dienu maršruti, bija atvērtie, kur varēja startēt gan iesācēji, gan profesionāli, tādēļ konkurence bija pārsteidzoši liela.

Tika reģistrēti 237 zirgi, kuri lielākoties startē pa diviem maršrutiem katrā dienā.

Ātruma maršrutos ar šķēršļu augstumu 80 cm Alise Lūse ar Džoanu abas dienas uzrādīja labāko laiku, par nepilnām divām sekundēm apsteidzot uzvarētāju, bet, diemžēl, gāzts šķērslis abas reizes neļāva iekļūt godalgotajās vietās.

Annai Čakstiņai ar Veto arī pa gāztam šķērslim, toties ar zirgu Chikita maršruts veikts bez soda punktiem un 5. vieta.

Maršrutos ar 100 cm augstiem šķēršļiem, divās fāzēs Undai ar Lēdiju un Annai ar Chikitu maršruti veikti bez soda punktiem, bet Alisei Lūsei ar Džoanu, pirmo reizi sacensībās veicot šādu augstumu, pāris gāzti šķēršļi. Unda Egendorfa ar Lēdiju maršrutu ar 110 cm augstiem šķēršļiem veica ar četriem soda punktiem.

JSK Demoras otrā sastāva sportisti piedalījās jātnieku sacensībās “Tukuma un Kandavas novadu atklātās jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā Ziemeļkurzemes kauss 2019”, kur veiksmīgi startēja ar trīs zirgiem, šeit visiem sešiem jātniekiem izdevās nopelnīt pa rozetei.

Vadības maršrutā, kur vērtēta tiek jātnieka uzsēde, kopskats un zirga vadības prasmes, Marta Pirjajeva ar Feju saņēma vērtējumu - teicami un Anete Heniņa ar Feju – ļoti labi. Maršrutā “Ideālais laiks” ar 65 cm augstiem šķēršļiem, kur varēja piedalīties tikai I grupas poniji, Antuanetei Princei ar Feju 3. vieta. Šāda augstuma atvērtajā maršrutā Martai Hermansonei ar Dūju 5. vieta. Atvērtajā maršrutā “Ideālais laiks” ar 80 cm augstiem šķēršļiem 3. vieta Zojai Krisko ar Dūju, savukārt, 5. vieta Undai Egendorfai ar zirgu Red Grace amatieru ieskaites ātruma maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem.

“Sacensību sezona uzņēmusi pilnu jaudu, uz turnīriem dodamies katru nedēļu un atbilstoši sacensību kvalifikācijai tiek nolemts kuri zirgi uz kurieni dosies. Katram zirgam pēc divu nedēļu nogales startiem, vismaz vienu jāļauj atpūsties, neskatoties uz maršruta augstumiem vai sarežģītības pakāpes, jo zirgu nogurdina arī garais ceļš un stress ārpus mājām. Daļa jātnieku šo sestdien dosies uz Tukumu, bet daļa jau nākamajā trešdienā izbrauks uz četru dienu turnīru - Lietuvas čempionātu”, tā jātnieku sporta kluba “Demora” valdes priekšsēdētāja un trenere, Gelinta Apse.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: