FIBA Basketbola Čempionu līga paziņoja visas komandas, kuras piedalīsies jaunās 2019./2020. sezonas pamatturnīrā, kā arī komandas, kurām nāksies cīnīties kvalifikācijas kārtā.

Latvijas vicečempioniem BK “Ventspils” šoreiz turnīrs būs jāsāk no kvalifikācijas 2. kārtas, jo valsts čempioni “VEF Rīga” pieteicās turnīram, izmantojot savas tiesības uzreiz kvalificēties pamatturnīram.

Ventspilniekiem šajā turnīrā šī būs jau 4. sezona pēc kārtas, spēlējot no gada uz gadu un saglabājot vietu Latvijai šajā līgā.

BK “Ventspils” valdes loceklis Ralfs Pleinics:“Esam gatavi startēt FIBA Basketbola Čempionu līgā pat šajos sportam ne vieglajos apstākļos. Tomēr centīsimies izdarīt maksimumu, lai iekļūtu pamatturnīrā un cīnītos arī par nākamām kārtām. “Ventspils” ir gatava arī jaunajā sezonā Latvijas sportu un basketbolu pārstāvēt Eiropā.”

Kvalifikācijas 1. kārtas spēles sāksies 17. septembrī, bet ventspilnieki iesaistīsies tikai no 2. kārtas. Abās kārtās uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. “Ventspils” komandai būs laukuma priekšrocības, kas nozīmē, ka pirmā spēle tiks aizvadīta izbraukumā. Pretinieku pāri, no kura uzvarētājs stāsies pretī ventspilniekiem, tiks izlozēts svinīgajā pasākumā 4. jūlijā Šveicē.

Kvalifikācijas 2. kārtai kvalificējušies arī “Lietkabelis” (Lietuva), “Nizhny Novgorod” (Krievija), “Openjobmetis Varese” (Itālija), “Polski Cukier Torun” (Polija), “San Pablo Burgos” (Spānija), “Telekom Bonn” (Vācija), “Telenet Giants Antwerp” (Beļģija).

Pamatturnīrs sāksies 8. oktobrī. 32 komandas tiks sadalītas 4 grupās un katrai garantētas vismaz 14 spēles. Pa četrām labākajām komandām no katras grupas iekļūs izslēgšanas turnīrā. Astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā cīņa ritēs sērijās līdz divām uzvarām, četras labākās vienības izspēlēs Final 4 turnīru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: