Latvijas komandu čempionātā šahā pēc diviem posmiem ceturto vietu ieņem Ventspils šaha klubs, saglabājot labas izredzes uz trijnieku. Izšķirošie mači risināsies oktobrī.

Ventspils komanda līdz šim piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, otrā posma noslēgumā ar 2:3 piekāpjoties līderiem un pašreizējiem čempioniem Termo Eko/RŠF. Cīņas ar pašreizējiem vicelīderiem RTU un The Royal Biograph noslēgtas neizšķirti, bet pārējās izcīnītas uzvaras. Pēdējā posmā, kas risināsies oktobrī, komandai jāaizvada vēl trīs cīņas. Individuāli veiksmīgākais līdz šim bijis meistarkandidāts Aleksejs Žučkovs, kurš uzvarējis visās piecās savās partijās. Ukraiņu lielmeistare Olga Babija sakrājusi trīs punktus no trim, bet Dana Reizniece-Ozola piedalījās otrajā posmā, uzvarot divās no trim partijām. 2,5 punkti FIDE meistara Valda Saulespurēna rēķinā.

Kopvērtējumā līdergrupā Termo Eko/RŠF ir 11 punkti, RTU un The Royal Biograph izcīnījušās pa 9, Ventspils sakrājusi 8, bet Maxon&Co – 7. Pirms izšķirošā posma tās visas pretendē uz medaļām, bet nedrīkst aizmirst arī par Olaini, kura otrajā posmā aizvadīja tikai vienu maču no trim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: