Ventspils kērlinga čempionātā pēc četru gadu pārtraukuma triumfēja Ventspils novada komandas vīri, finālā pārspējot citu divkārtējo čempionu – Ostas celtnieku.

Aizraujošā regulārā sezona noslēdzās ar Ostas celtnieka uzvaru, bet otrajā vietā ierindojās Ventspils novada vīri, un tas nozīmēja, ka tieši šo komandu savstarpējā spēlē tiks noskaidrots pirmais finālists. Labāko četriniekā iekļuva arī Pērles un VKM, kuru mačam bija jānosaka komanda, kas pretendēs uz finālu. Līderu cīņā uzvaru ar 8:3 svinēja novada kērlingisti, tā uzreiz nonākot finālā, bet celtniekus nosūtot uz pārspēli ar otra pāra veiksminieci, un tā bija Pērles (8:4). Pēdējās sezonās pilsētas čempionāta zelta spēle bez Ostas celtnieka faktiski nav iedomājama, un šī tradīcija netika lauzta arī šoreiz – uzvara ar 10:1 un jau piekto sezonu pēc kārtas iekarots fināls.

Daudzkārtējai čempionei komandai Pērles (Gunta Millere, Agita Puriņa, Aija Rudzīte, Indra Veckāgane, Una Kristiāna Priedīte, Santa Blumberga) nācās samierināties ar maču par bronzas medaļām, kurā pretī nāca VKM (Dace Ābelīte, Tīna Siliņa, Urzula Abakuka, Dzintars Salmiņš, Jautra Grosbārde, Inesis Tuleiko). Goda pjedestāla trešā pakāpiena liktenis izšķīrās spēles pēdējā endā, kurā izšķirīga izrādījās Pērļu pieredze, kas ļāva izcīnīt sešus punktus, tādējādi uzvarot visā spēlē ar rezultātu 10:5.

Finālu iespaidīgi sāka Ventspils novada komanda, piecos endos panākot 10:0, un, lai arī nākamajā celtnieki atspēlēja četrus punktus, glābt maču vairs nespēja – novada komandai uzvara ar 11:4 un otrais čempiones tituls! Čempionu komandā spēlēja Mārtiņš Libkovskis, Lauris Bērziņš, Kārlis Libkovskis, Jānis Krauze, Kristaps Neimanis un Aivis Bērziņš, bet vicečempionu godā šosezon Uldis Sakne, Andris Janbergs, Renāts Vieško, Jānis Birznieks, Jānis Ondrups un Andris Padrevics. Interesanti, ka Ventspils novads pirmo reizi pilsētas čempionātā triumfēja 2015. gadā, finālā pieveicot tieši Ostas celtnieku, tiesa, celtnieki jau nākamajā sezonā revanšējās par šo zaudējumu.

Mazajā finālā piekto vietu nodrošināja pagājušās sezonas čempione Ice Scream (Sandis Krists Puriņš, Andris Lasmanis, Olafs Indersons, Juris Bondars, Viesturs Grosbārdis, Gints Lejasmejers), izšķirošajā mačā atstājot sausā nesen Latvijas junioru čempionātā sudraba medaļu ieguvušo komandu Ice Storm (Markuss Salmiņš, Matīss Cirvelis, Fricis Zalmanis, Mārtiņš Caune-Luste, Artūrs Beitāns). Arī spēlē par septīto vietu, līdzīgi kā bronzas mačā, izšķiroša bija komandas Lavīna (Inga Apmane, Marta Kozinda, Evita Rubene-Ozoliņa, Māris Ozoliņš, Iveta Ķēniņa) pieredze, kas ar rezultātu 11:6 uzvarēja junioru vienību Snowflakes (Sonora Salmiņa, Inta Urbanoviča, Helēna Reizniece, Agate Kreicberga, Sintija Ozoliņa).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: